Executor bancar și judecătoresc, reținut pentru 9 infracțiuni

264

Procurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a inculpatului Costinel Romeo Drăgan la data faptelor executor bancar și judecătoresc, cu privire la săvârșirea a nouă infracțiuni de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (din care cinci în formă continuată).
”În perioada 2008 – 2015, inculpatul Drăgan Costinel Romeo, în calitatea sa de executor bancar și judecătoresc, prin nerespectarea atribuțiilor de serviciu, a dispus în mod abuziv de sumele de bani puse la dispoziție de datornici în dosarele de executare.
Astfel, din conturile bancare deschise în acest sens, inculpatul a efectuat transferuri de bani în conturile personale, dar și ridicări în numerar. Mai mult, executorul judecătoresc, folosind mecanismul de fraudare de tip “suveică”, a utilizat o parte din banii încasați de la unii dintre datornici pentru a acoperi sumele de bani scadente, ce li se cuveneau unora dintre creditori.
De precizat este faptul că, pentru toate aceste operațiuni bancare inculpatul Drăgan Costinel Romeo nu a întocmit nici un fel de documente justificative, iar prin nedistribuirea acestor sume conform destinației legale a fost produs un prejudiciu în dauna creditorilor implicați în procedurile de executare silită care se ridică la suma de 2.784.943,20 lei.
Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. Inculpatul Drăgan Costinel Romeo urmează să fie prezentat la data de 05 octombrie 2016, Curtea de Apel Craiova, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, se precizează într-un comunicat al DNA.
Gorjeanul Costinel Romeo Drăgan se afla în mai pe lista datornicilor la stat, la poziția 910, cu obligații fiscale în valoare de 358.033 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here