”Execuție” cu public a lui Ciurel! Vezi ce asociație reprezintă fostul director al CEO la conferințele pe teme de energie și cine l-a pus cu botul pe labe

336

Laurențiu Ciurel, fostul vicepreședinte al PSD Gorj, cel care a condus CE Oltenia din postura de manager ”privat” timp de trei ani, perioadă în care compania a generat pierderi colosale, a lansat o temă falsă, la o conferință pe teme de energie, care a avut loc la începutul acestei luni, la București, și a fost pus la punct, argumentat, de unul din directorii Transelectrica. Ciurel a realizat că s-a făcut de …păcat, cu ”c”, și a părăsit sala, în contextul în care aproape toți cei prezenți au zâmbit ironic în timpul expunerii sale care anunța un black-out, un fel de Apocalipsă în energie.

Laurențiu Ciurel a fost director în energie, la fostul complex energetic de la Rovinari și, mai apoi, al CEO, cu susținere politică de la PNL, respectiv PSD. După trei ani în care a condus CEO, toți încheiați cu pierderi de ordinul sutelor de milioane de lei pentru companie, Ciurel și-a dovedit în acest fel capacitățile manageriale și a pierdut și susținerea politică, așa că a devenit scriitor pe blog. Și ”specialist” în energie în spațiul virtual. Pe 6 septembrie a.c, Laurențiu Ciurel a ieșit din nou în public, ca reprezentant al Federației Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie (ACUE), la Conferința ”Energia în priză”, organizată de grupul de presă ”Bursa”, la București. Fostul manager s-a așezat pe primul rând, iar în discursul său a vorbit, printre altele, despre căderea sistemului energetic, adică despre black-out. Tema a fost preluată chiar și de Silvia Vlăsceanu, șefa ACUE, care a susținut că lucrurile în sistemul energetic merg din inerție și știe de la operatori că există riscul ca în 3-4 luni sistemul energetic să cadă. Teoria lui Ciurel a fost combătută, cu argumente, de Gheorghe Vișan, membru în Directoratul Transelectrica, care a dat de înțeles că fostul director al CEO e ieșit de multă vreme din sistem și nu mai e la curent cu unele chestiuni. În același timp, Vișan a dat asigurări că sistemul energetic este solid, iar operatorii au soluții în eventualitatea unei crize. Potrivit unor surse, ”specialistul” Ciurel s-a simțit ofensat, dar și depășit de unele chestiuni abordate în cadrul conferinței și l-a scurt timp a părăsit sala.
George Constantin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here