Executați de linia a doua a Șahtiorului

1802

Pandurii a încasat un sec 5-1 în confruntarea cu Șahtiorul lui Mircea Lucescu, prima repriză fiind una de coșmar pentru gorjeni după ce au încasat trei goluri în doar trei minute, asta chiar dacă din echipa ucraineană au lipsit vedetele Pyatov, Srna, Douglas Costa, Texeira sau Luiz Adriano.

Cristi Pustai și-a testat echipa de bază în fața unei echipe de prim-plan în Europa, trupa lui Lucescu pregătindu-se pentru meciul din Europa League cu Viktoria Plzen de pe 27 februarie.
După un prim gol primit, dar anulat pe motiv de offside, apărarea pandură a cedat ca în curtea școlii de trei ori între minutele 10 și 12. Ferreyra a marcat simplu, din fața porții după centrarea lui Ilsinho, apoi Eduardo a marcat pe un contraatac rapid după o minge pierdută la mijlocul terenului, fază trasă la indigo un minut mai târziu când Ferreyra a realizat dubla. Pandurii n-a reușit să depășească momentul și nu a periclitat poarta echipei lui Lucescu, doar Nistor încercând șutul de la distanță, fără să găsească poarta. Bernard a făcut 4-0 cu un șut de la 18 metri după o minge respinsă cu capul de Erico, iar Buleică a încercat și el șutul din afara careului, de la 17 metri, fără să îi creeze însă vreo problemă portarului ucrainienilor. Ciucur s-a împiedicat pe un contraatac al Pandurilor în minutul 44 și prima repriză s-a încheiat cu un sec 4-0 pentru Șahtior.
Repriza secundă a fost începută mai bine de gorjeni, care au dominat jocul și și-au creat și câteva ocazii de a marca. Dos Santos a reluat cu capul din interiorul careului, dar portarul a reținut, iar Breeveld a lovit transversala cu un șut în cross din afara careului mare advers în minutul 70. Șahtior n-a acceptat îndrăzneala Pandurilor și a mai punctat o dată pe contraatac în minutul 72. Kobin a urcat în viteză pe flancul drept, a schimbat partea pe stânga de unde Eduardo a șutat la colțul lung și a marcat și cu ajutorul lui Stanca, portarul gorjenilor nereușind să respingă deși a atins balonul. Imediat după încasarea golului 5, Pandurii a avut un penalti la un fault asupra lui Nicoară, dar arbitrul a acordat doar lovitură liberă de pe linia careului, lovitură ce a rămas fără vreun rezultat pe tabelă. Până la urmă eforturile pandurilor din repriza secundă au fost răsplătite cu un gol de onoare frumos, reușit de Breeveld, cu un șut din afara careului, în minutul 86. Distefano a avut și el o bună oportunitate în ultimul minut, dar șutul său de la 16 metri a fost reținut de portarul ucrainian.
Pandurii a înregistrat un eșec usturător în cel mai important amical al iernii, dar în partea a doua a meciului a avut o prestație mai aproape de așteptări. Urmează încă două jocuri de verificare, după care elevii lui Pustai vor reveni în țară pentru a pregăti debutul sezonului de primăvară, meciul de la Galați cu Oțelul.

Pandurii Târgu Jiu – Șahtior Donetsk 1-5 (0-4)
Stadion Mardan, Belek (Antalya)
Au marcat: Breeveld (min. 86) / Ferreyra (min. 10 și 12), Eduardo (min. 11 și 72), Bernard (min. 36)
Pandurii: Stanca – Ungurușan, Christou, Erico, Momcilovic – Anton (min. 76 Elton), Breeveld – Buleică, Nistor (min. 62 dos Santos), Ciucur (min. 46 Distefano) – Bud (min. 56 Nicoară). Antrenor: Cristi Pustai.
Șahtior: Kanibolotskiy – Kobin, Kryvtsov (min. 46 Volovik), Chygrynskiy, Shevchuk – Fernando, Stepanenko, Bernard (min. 46 Wellington) – Eduardo, Ilsinho, Ferreyra (min. 46 Shynder). Antrenor: Mircea Lucescu.
Amicalele Pandurilor, program și rezultate:
3.02.2014 / Pandurii – Zestafoni 1-0 (1-0) – gol dos Santos
6.02.2014 / Pandurii – Mlada Boleslav 0-0
9.02.2014 / Pandurii – Șahtior Donetsk 1-5 (0-4) – gol Breeveld
11.02.2014 / Pandurii – Vardar Skopje
13.02.2014 / Pandurii – Chernomorets Odessa
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here