Excursie întreruptă de incendiu! Un autocar plin cu elevi a luat foc în mers

316

Un autocar în care se aflau peste 30 de elevi, care erau în excursie, a luat foc, vineri, în timp ce circula pe DN 67, în apropierea localității Baia de Fier. Din fericire, toți pasagerii au ieșit la timp din autobuz și nimeni nu a fost rănit. Șoferul a reușit să stingă focul, înainte ca flăcările să se extindă la întregul autovehicul.
„Dotarea autovehiculelor cu stingătoare este obligatorie, iar acestea pot salva vieți. Stingătoarele, însoțite de cunoștințe minime de utilizare, pot evita adevărate tragedii. O dovadă a eficienței acestor mijloace de primă intervenție am primit-o chiar vineri, când am fost solicitați să intervenim pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autocar aflat în trafic, pe raza localității Baia de Fier. Până la sosirea echipajelor noastre, conducătorul auto a dovedit că știe ce are de făcut în astfel de situații. El a observat fumul care ieșea din compartimentul motor al autovehiculului, a tras pe dreapta, a evacuat pasagerii și, cu ajutorul stingătorului pe care îl avea în dotarea autocarului a reușit să lichideze incendiul. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. O defecțiune care să genereze o tragedie poate apărea la un autovehicul în orice moment, chiar dacă am făcut toate verificările necesare înainte de a pleca la drum, dar dacă ne-am dotat mașina așa cum trebuie și știm câteva reguli minimale de comportare în diferite situații de urgență, ne putem salva pe noi și pe apropiații noștri. Îl felicităm pe domnul care se afla la volanul acestui autocar pentru profesionalismul și curajul de care a dat dovadă! Astăzi, viețile a 35 de copii și 4 adulți au stat în mâinile lui”, a declarat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj. La fața locului au fost trimise și echipaje de Poliție.
„Toți ocupanții au ieșit din el, înainte să fie vreun pericol. Focul care s-a manifestat la compartimentul motor al autocarului a fost stins de șofer. Transporta elevi care mergeau în excursie. Autocarul se întorcea de la Straja, către București”, a precizat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here