EXCLUSIV! Preşedintele SMEO Gabriel Căldăruşe, în greva foamei! Zeci de salariaţi, la uşa CEO, mâine – la prima oră!

1018

Preşedintele Sindicatului Mine Energie Oltenia Gabriel Căldăruşe va intra de mâine, ora 7.00, în greva foame. De asemenea, peste 100 de salariaţi ai Complexului Energetic Oltenia vor fi în faţa sediului companiei, la primele ore ale dimineţii. “Vor fi respectate normele privind pandemia”, a asigurat liderul SMEO.

Neliniştea angajaţilor care lucrează în CEO se transformă în mişcări de stradă. Va fi o demonstraţie a peste 100 de oameni din minerit şi energie, sătui de nesiguranţa zilei de mâine. Ministrul Virgil Popescu a fost chemat în Gorj, în mai multe rânduri, dar nu a onorat nicio invitaţie. Liderii au cerut o întâlnire de urgenţă, dându-i oficialului un ultimatum.  Acesta a expirat, iar mâine, la primele oră, Gabriel Căldăruşe, împreună cu alţi lideri ai organizaţiilor sindicale, vor intra în greva foamei.

“Situaţia companiei şi incertitudinea locurilor de muncă, sunt motivele pentru care eu voi intra în greva foamei. Este o formă radicală de protest la care vor recurge, cel mai probabil, şi alţi colegi. Consider, în continuare, că prin dialog pot fi rezolvate multe dintre problemele noastre. Va fi o prezentare  cu privire la planul de restructurare şi viitorul CEO. În această prezentare de mâine vom arăta şi cum poate fi redusă vârsta de pensionare a oamenilor care au muncit şi muncesc în condiţii extrem de grele, fără a implica niciun cost”, a spus Gabriel Căldăruşe cu puţin timp în urmă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here