EXCLUSIV! Pe cine vrea să aducă Ngoma la Pandurii

1292

Belgianul Jean-Willy Ngoma, instalat director de scouting la Pandurii în partea a doua a sezonului, va veni la Târgu-Jiu în luna iulie. Ngoma şi-a conturat deja staff-ul cu care vrea să lucreze în sezonul viitor, dar totul va fi definitivat după discuţii cu conducerea clubului. Gabriel Torres da Cruz (director de recrutări), fost scouter la PSG după cum arată impresarul belgian, Roland Kiamonako (scouter), Samuel Covelli (preparator fizic şi nutriţionist), Akin Ngoy (director tehnic) şi Wail Koudoud (consultant financiar) sunt oamenii care îl vor ajuta pe Ngoma să ia cele mai bune decizii. Din spusele belgianului, aceştia vor veni frecvent la Târgu-Jiu. În altă ordine de idei, salariile lor vor fi suportate de sponsori şi de Willy Ngoma, cel care a declarat că şi jucătorii pe care îi aduce la club vor fi plătiţi tot din fonduri independente de club. Cel din urmă a mai spus că procentele pe care le încasează din vânzarea jucătorilor pe care îi va aduce la Târgu-Jiu sunt confidenţiale.
,,Am lucrat ca agent cu aceşti oameni şi împreună vom acoperi nevoile clubului. Colaborăm de multă vreme, fiecare ştie ce are de făcut şi ce program va urma. Vom conlucra cu antrenorul. La Târgu-Jiu, împreună cu mine o să vină sponsori. Nu mi se pare în regulă să vorbesc despre salariile jucătorilor care o să vină, când mai există jucători care au dat totul pentru club şi trebuie să fie plătiţi. Vreau să remediem această situaţie pentru că doar aşa Pandurii poate să revină acolo unde îi este locul. În orice caz, salariile jucătorilor pe care o să-i propun şi cele ale staff-ului meu vor fi acoperite de sponsorii pe care o să îi aduc la club şi de mine. Procentele pe care o să le încasez, fie ca vorbim de transferuri sau nu, sunt confidenţiale”, a declarat Ngoma, în exclusivitate, pentru Cotidianul Gorjeanul.
Noul director de scouting de la Pandurii a declarat că s-a acomodat în Târgu-Jiu, unde şi-a închiriat şi o locuinţă. Ngoma, care a păstrat frecvent legătura cu oficialii clubului, este fericit că Federaţia a hotărât să îngheţe sezonul pentru echipele din jumătatea a doua a clasamentului. ,,Suntem fericiţi şi uşuraţi că Pandurii a rămas în liga secundă. Este şi meritul jucătorilor, dar şi al tuturor oamenilor care au lucrat pentru club şi încearcă, în continuare, să găsească soluţii să susţină activitatea.
M-am îndrăgostit de tot ceea ce este legat de Pandurii în scurta perioadă în care am fost la Târgu-Jiu. Oraşul este micuţ, dar foarte plăcut, am deja locurile mele favorite şi am găsit şi unde să stau. Mi-a plăcut foarte mult stadionul, suporterii, dar şi conducerea clubului. Vom încerca să fim şi mai profesionişti, şi meticuloşi, şi să adăugăm calitate acestui grup. Sunt în permanent contact cu antrenorul echipei, cu directorul sportiv şi cu jucătorii”, a afirmat Ngoma.Omul de fotbal belgian şi-a exprimat încrederea că discuţiile din luna iulie îi vor confirma statutul la Pandurii. Ngoma a declarat că nu întrevede o schimbare de poziţie a conducerii în legătură cu rolul pe care îl va avea, în sezonul viitor, la echipa fanion a Gorjului.,,Nu văd de ce ar interveni o ruptură între mine şi conducere. Ne-am înţeles foarte bine ori de câte ori am comunicat. Pentru asta vreau să-i mulţumesc domnului Golea şi tuturor celor de la club pentru încrederea pe care mi-au acordat-o”.
Ngoma nu a vrut să mai nominalizeze jucători pe care îi reprezintă, declarând că nu vrea să promită marea cu sarea, ci să-şi pună toată priceperea în slujba echipei de fotbal.
,,Asociatul meu Iadi Salami se ocupă de portofoliul jucătorilor. Nu sunt aici să vorbesc despre mine sau să promit lucruri măreţe. Am venit ca să muncesc din greu, să fiu umil, şi să aduc jucători de calitate, dar şi o atitudine profesionistă. Vreau să fiu transparent, să urmăm reguli clare şi să ne concetrăm pe obiectivele pe care le avem”, a precizat Jean-Willy Ngoma.,,Am purtat discuții cu el în toată perioada aceasta, el a fost tot timpul interesat de ce se petrece.
A mai propus doi-trei jucători. Vom vedea, ne dorim să fie jucători europeni, pentru că nu avem voie la mai mult de trei extracomunitari, și să fie peste ceea ce avem noi în momentul de față la Pandurii Târgu-Jiu”, a spus, în urmă cu câteva zile, directorul sportiv al Pandurilor, Camilian Floroiu, referindu-se la colaborarea cu Ngoma.Jucătorii propuşi de belgian, care s-au antrenat cu Pandurii până la întreruperea campionatului, s-au declarat mulţumiţi de condiţiile găsite la Târgu-Jiu. De altfel, surse din cadrul clubului au afirmat că fotbaliştii propuşi de Ngoma adaugă un plusvaloare trupei gorjene, în contextul în care lotul este oricum unul subţire şi neexperimentat. Rămâne de văzut ce fel de înţelegere va exista între cele două părţi.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here