EXCLUSIV! Nume misterios, între cele 11 persoane incluse în sondajul PSD! Dintre acestea va fi desemnat candidatul la Primăria Târgu-Jiu!

3175

Organizația PSD Târgu-Jiu a prezentat, marți, membrilor din structura de conducere persoanele care ar putea intra în sondajul comandat de partid pentru desemnarea candidatului la funcția de primar al municipiului. Lista urmează să fie validată în zilele următoare, când va avea loc o întâlnire cu coordonatorii zonali ai organizației. Social-democrații iau în calcul și faptul că unii dintre cei care apar pe lista inițială să nu-și dorească să fie incluși în sondaj, pentru că își doresc locuri eligibile la alegerile parlamentare. Dintre cele 11 persoane, două sunt din afara partidului, cu toate că mesajul din ultimele săptămâni a fost acela că, pentru poziția de primar al Municipiului Târgu-Jiu va fi desemnat un candidat din interiorul PSD.

Deputatul Claudiu Manta deschide lista posibililor contracandidați ai primarului liberal Marcel Romanescu. Secretarul de stat în Ministerul Energiei, Constantin Ștefan, face și el parte dintre cei pe care partidul i-ar arunca în ,,bătălia electorală”. Subprefectul Ninel Muja și vicepreședintele Consiliului Județean Gorj, Dorin Tașcău, se numără printre opțiunile PSD la Primăria Târgu-Jiu. Tașcău și-a dorit și în 2008 postul de primar și a candidat din partea PNL, însă a fost votat de 2.092 de târgujieni (6,48%).În sondaj au fost incluse și șefele organizațiilor de femei, adică Anca Bordușanu, președinta OFSD Gorj, consilier județean și director executive al Medserv Min SA, respectiv Marcela Mrejeru, președinte al OFSD Târgu-Jiu, consilier local, inspector școlar general al ISJ Gorj. Consilierii locali Eduard Lădaru, avocat, și Luis Popa, șef Direcției Județene de Management Integrat al Deșeurilor și Protecția Animalelor din cadrul Consiliului Județean Gorj, apar și ei pe lista cu cei care vor intra în sondaj. Și Eduard Lădaru a mai candidat, fără succes, pentru postul de primar. În 2016, susținut de ALDE, acesta a fost votat de doar 1.826 de târgujieni (6,08%). Liviu Andrei, fost prefect de Gorj și subprefect al Capitalei, în prezent, decan al Facultății de Educație Fizică și Sport a Universității ,,Aurel Vlaicu” Arad, a fost inclus în sondajul PSD, după ce a declarat, recent, că își dorește să candideze la Primăria Târgu-Jiu. În 2016, Liviu Andrei a candidat pentru postul de primar din partea PMP și a obținut 2.288 de voturi (7,62%). Prima persoană din afara partidului, luată în calcul pentru o candidatură din partea PSD este Luminița Georgeta Popescu, rectorul Universității ,,Constantin Brâncuși”, consilier local, din partea Pro România, în Consiliul Local Târgu-Jiu. Aceasta a candidat și la alegerile din 2020 pentru poziția de primar al municipiului Târgu-Jiu și a obținut 2.049 de voturi, adică 7,65%. Pe lista social-democraților apare un nume misterios, care lasă loc la interpretări și alimentează speculațiile privind o eventuală candidatură a primarului în funcție, Marcel Laurențiu Romanescu, din partea PSD. ,,Laur” e numele ”de import” care apare, deocamdată, provizoriu pe ultima poziție, însă când lista o să fie definitivată, numele real va fi inclus în sondaj. Deja social-democrații speculează cu privire la acest ,,Laur”, cei mai mulți fiind convinși că este vorba despre Laurențiu Marcel Romanescu, iar alții spun că ar putea fi cineva cu inițiala ,,L” care acum e în partidul AUR, ceea ce e foarte puțin probabil. Trebuie amintit că sondajul de opinie va fi realizat după sărbătorile de iarnă, potrivit senatorului Cristi Rujan, președintele PSD Târgu-Jiu.
Claudiu Matei

1 COMENTARIU

  1. Nici unul dintre aceștia nu o sa fie votat de târgujienii ptr postul de primar. Ăștia sunt oameni care își doresc postul pentru ei , doar interesele îi mâna în luptă.Ori romanescueste romanescu, ori tascau,andrei, ladaru,mrejeru,popa,Bordușani, muja, toți niste traseiști. Ce încredere să ai în cei care au trecut pe la n partide? zero!Tg Jiu are nevoie de un primar INDEPENDENT,GOSPODAR, FĂRĂ PRIETENI POLITICI care să facă curățenie în primărie și societățile căpușe ale primăriei, să schimbe și matura din clădiri pentru că și aia este cumpărată cu parandaratul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here