Exclusiv! Elevă eminentă la gimnaziu, gravidă în cinci luni! Iubitul de 22 de ani răspunde penal pentru sex cu minora de 13 ani

3476

Liceul Tehnologic din Roșia de Amaradia este implicat într-un nou scandal, de data aceasta urmare a faptului că o elevă eminentă din clasa a VII-a, care vine zilnic la școală, este gravidă în cinci luni. Părinții fetei au informat dirigintele de situația delicată în care se află fiica lor și au subliniat că minora va fi susținută de familie pentru a-și continua studiile. Conducerea școlii a informat însă Poliția Roșia de Amaradia despre situația elevei care doar ce a împlinit 14 ani, iar tânărul de 22 de ani care a lăsat minora însărcinată se va alege cu dosar penal. Viitorul tată va fi cercetat pentru sex cu un minor.

Art.198 Cod Penal-Actul sexual cu un minor: Actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex, care nu a împlinit vârsta de 15 ani, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi.

Eleva din clasa a VII-a de la Liceul Tehnologic din Roșia de Amaradia a uimit o școală dar și comuna întreagă, după ce mama acesteia a informat diriginta că fiica minoră este însărcinată iar familia o susține să păstreze copilul. O declară chiar directoarea unității de învățământ, Ilona Tița, care spune că eleva este foarte bună la învățătură și provine dintr-o familie cu posibilități materiale.
,,Mama fetei a sunat diriginta, pe domnișoara Mihaela Aniniș, și i-a spus că fiica ei este gravidă în lună mai mare și nu poate face întrerupere de sarcină, spunându-i că familia este de acord ca fata să păstreze sarcina iar ea să își termine școala. Fata, de altfel, este o elevă foarte foarte bună, este liniștită, cuminte și nu se aștepta nimeni la asta. Provine dintr-o familie bună, băiatul locuiește în vecini, are 22 de ani. Am vorbit cu șeful de post din Roșia de Amaradia care mi-a spus că poliția se va autosesiza deoarece fata e minoră iar băiatul este major și chiar dacă familiile se înțeleg fapta nu poate fi negată”, a declarat directoarea liceului din Roșia de Amaradia.
Ilona Tița susține că eleva gravidă frecventează în continuare cursurile școlii gimnaziale din localitate, asta cu regularitate, are rezultate foarte bune, ea are note foarte bune, mai exact doar de 10 și 9, și este o fată educată. Aceste calități nu au făcut-o însă să evite situația în care se află, atât ea cât și familia acesteia. ,,Este regretabil că aceste lucruri se petrec în școala noastră, dar eleva este una eminentă care cu siguranță nu va abandona școala. Mama acesteia s-a angajat că o ajută în creșterea copilului și ea nu va întrerupe școala. Este păcat că, iar, liceul din Roșia de Amaradia ajunge să fie implicat în acest scandal, după cel de luna trecută cu cei doi elevi filmați în depozitul școlii. Chiar am discutat cu primarul situația și vorbeam că am fost la un concurs național la Vâlcea și ne-am clasat pe locul doi dar aceste rezultate vor fi umbrite de astfel de incidente”, a mai spus Tița.

Nu vor să ajungă la Tribunal!
Tatăl fetei, Cosmin Toodor, i-a luat apărarea iubitului fiicei sale și a precizat că nu e caz de dosar penal deoarece familia a acceptat relația dintre cei doi. ,,Ce să facem acum, băiatul este din sat de la noi, lucrează cu mine la firma mea. Nu e caz de dosar penal că ei se înțeleg. Băiatul are 22 de ani iar fata a împlinit pe 10 aprilie, 14 ani. Da, noi am informat școala ca fata este gravidă, că o vom susține dar nu e caz de dosar penal. Eu nu sunt de acord ca problema să ajungă la Tribunal. Noi ne cunoaștem, îi susținem și vom face tot posibilul ca situația să nu ajungă la instanță”, a declarat tatăl minorei.
Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, susține, de asemenea că, urmare a celor întâmplate, tânărului de 22 de ani din Roșia de Amaradia i se va întocmi dosar penal pentru comiterea infracțiunii de sex cu un minor.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here