EXCLUSIV: Cine câștigă Primăria Târgu-Jiu!

4442

*Iată cum stau posibilii candidați în sondajele comandate de partidele politice și cum vor arăta consiliul local și cel județean!

Situație imprevizibilă relevată de sondajele de opinie ale partidelor politice în privința șanselor pe care le au potențialii candidați la fotoliul de primar al municipiului Târgu-Jiu. Și la votul politic pentru Consiliul Local Târgu-Jiu și pentru Consiliul Județean Gorj situația pe care o arată sondajele la această dată e una de-a dreptul surprinzătoare. PSD Gorj anunță, joi, candidatul la funcția de primar al municipiului Târgu-Jiu, după ce mai mulți pretendenți au fost măsurați în sondaje de opinie, iar conducerea organizației județene a amânat de câteva ori prezentarea acestuia. Singurele partide care i-au făcut cunoscuți, deocamdată, pe cei pe care-i vor susține în alegeri pentru poziția de primar la Târgu-Jiu sunt PNL, care mizează pe edilul în funcție, Marcel Romanescu, și Pro România care-l creditează pe omul de afaceri Gabriel Coica.

Contracandidații, departe de Romanescu
Trei sondaje de opinie comandate de tot atâtea formațiuni politice din Gorj relevă o situație, oarecum, similară în privința intenției de vot a târgujienilor pentru candidatul la funcția de primar al municipiului reședință de județ. Primarul în funcție, Marcel Romanescu se situează pe primul loc în preferințele de vot ale târgujienilor care au răspuns la întrebarea ,,pe cine ați vota pentru funcția de primar al municipiului Târgu-Jiu dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri?”. Romanescu are între 37%, într-unul dintre sondaje, 38, 5% în altul și cel mai mult, 41%, într-un al treilea sondaj. Pe locul al doilea se situează candidatul PSD, indiferent care va fi acesta, între Adrian Tudor și Ciprian Florescu, diferența între cei doi este de sub două procente, și se află în preferințele târgujienilor cu 17%, respectiv 15%, calculând media celor trei sondaje. Cel mai mult, Adrian Tudor este creditat cu 17, 8%, într-unul dintre acestea. Locul al treilea este ocupat de Viorel Salvador Caragea, noul lider al PER Gorj, cu o medie de 7,4%. Într-un singur sondaj apare și numele liderului PMP, Nicolae Davițoiu, care este creditat cu 9,3%. În două dintre sondaje fostul director al Direcției Publice de Patrimoniu, Marian Rotaru, a fost votat de 5,8%, dintre târgujieni. Niciunul din celelalte nume incluse în sondaje nu depășește 3%.

Se reconfigurează Consiliul Local Târgu-Jiu
Pentru Consiliul Local Târgu-Jiu, târgujienii au votat PNL, un pic peste 27%, iar PSD depășește cu puțin 26%, diferența dintre cele două fiind mai puțin de un procent. Potrivit mediei celor trei sondaje menționate, singurele partide care ar face pragul electoral și ar intra în consiliul local sunt PMP cu 7%, USR cu 7% și ProRomânia cu 6%. De menționat că, în toate aceste sondaje procentul celor nehotărâți se situează în jurul a 14%.

La Consiliul Județean…
… situația e mult schimbată, în sensul în care PSD ocupă primul loc cu 29%, urmat de PNL cu 25%, USR și ProRomânia cu 10, respectiv 8% și PMP cu 6%. Și în această situație procentul celor care nu sunt hotărâți este de aproape 14%.
Claudiu Matei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here