Excluşi din CODA! – Conducerea PD-L Gorj, fără Hoară, Manţog şi Chircu

164

deschidereBiroul Permanent Naţional l-a validat, ieri, în funcţia de preşedinte interimar al organizaţiei PD-L Gorj pe senatorul Ion Ruşeţ.

Tot ieri a fost validată noua conducere a partidului în care nu se mai regăsesc Ionel Manţog, Marcel Hoară şi Sorin Chircu, finul fostului preşedinte interimar al PD-L Gorj, Cosmin Popescu. Actualul preşedinte al partidului, senatorul Ion Ruşeţ, susţine că în cel mai scurt timp vor exista analize în organizaţii şi pe avizele primite de democrat-liberali la instituţiile deconcentrate.

Tristeţe mare în rândurile susţinătorilor lui Ionel Manţog! Pe de o parte, Biroul Permanent Naţional a validat noua conducere a PD-L Gorj, prin care senatorul Ion Ruşeţ preia frâiele organizaţiei. Pe de altă parte, democraţii care erau susţinuţi până de curând de Adriean Videanu au fost aruncaţi ca nişte măsele stricate. Astfel, Marcel Hoară, Ionel Manţog, Sorin Chircu şi alţi susţinători ai taberei lui Manţog au fost excluşi din Comisia pentru Organizarea şi Desfăşurarea Alegerilor (CODA) din cadrul PD-L, deşi numărul membrilor s-a mărit. În lista cu cei 35 de membri ai CODA nu se regăsesc numele celor trei, care până de curând „tăiau şi spânzurau” în organizaţie.

Alegeri la PD-L Gorj, la anul

Conducerea Partidului Democrat-Liberal a decis, ieri, ca din Comisia pentru Organizarea şi Desfăşurarea Alegerilor, alegeri care vor fi organizate în cursul anului 2011, după alegerile de la nivel central, să facă parte un număr mai mare decât până în prezent. Cu toate astea, deşi comisia s-a lărgit, nu a existat loc şi pentru Manţog şi Hoară. Astfel, de CODA se vor ocupa cei 15 primari ai partidului, cei trei directori generali ai Complexurilor Energetice Turceni, Rovinari şi SNLO, Maricica Moţa, Rodica Dârnu, Elena Vintilescu, Nicolae Daviţoiu, Nicolae Giurcan şi alţi membri ai PD-L.

Şi Blaga împotriva lui Manţog

Lista cu membri din comisia de alegeri a fost lung dezbătută duminică seara, după ce conducerea PD-L a comunicat noua structură de conducere, respectiv preşedinte şi vicepreşedinţi, de la Gorj.

Discuţiile de duminică de la sediul partidului când s-a decis ca Ruşeţ să conducă partidul la Gorj n-au fost deloc cordiale. Vicepreşedintele Vasile Blaga a avut de transmis un mesaj clar fostului preşedinte interimar al PD-L Gorj, pe care deputatul Cosmin Popescu nu-l va uita curând. După ce i-a trecut în revistă palmaresul penal, Vasile Blaga l-a întrebat pe Cosmin Popescu care sunt primarii care îl susţin pe el şi pe Manţog în Gorj: „Sunt cumva primarii care au venit la Braşov. Ei în ce tabără sunt? Credeţi că noi nu ştim ce face Manţog la Gorj?”

La întâlnirea pe care Blaga i-o amintea lui Cosmin Popescu nu s-au prezentat decât trei primari ai PD-L Gorj, deşi cu câteva zile înainte se mobilizaseră perfect în acţiunea „autobuzul” pentru a-l susţine pe Manţog la Bucureşti în faţa şefilor.

Ruşeţ: Voi analiza avizele date pentru şefi la deconcentrate!

Prima şedinţă a actualei conduceri a PD-L Gorj va avea loc, cel mai probabil la sfârşitul acestei săptămâni. Până atunci, Cosmin Popescu trebuie să-şi mute lucrurile din birou, iar Manţog va veni la sediul partidului ca un simplu membru: „Prima şedinţă încerc s-o desfăşor vineri, în această săptămână. Sper ca alături de echipă să reconstruim organizaţia. Vom face analiză pe fiecare organizaţie în parte, vor exista şedinţe pentru a creşte acest partid”.

Cât despre şefii de la instituţiile deconcentrate şi companiile statului ocupate de democrat-liberali, va începe show-ul: „Vom reanaliza toate avizele date pentru cei care ocupă funcţii la aceste instituţii”, a mai declarat senatorul Ion Ruşeţ, în calitate de preşedinte al PD-L Gorj.

Gabriela Mladin

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here