Excesele alimentare şi alcoolice au băgat gorjenii în spital

184

Gorjenii nu au ţinut cont de sfaturile medicilor şi au consumat în exces alimente grele, dar şi alcool fără măsură. Din aceste motive, multe persoane au ajuns la spital, unde majoritatea au necesitat internare. Din fericire, cazurile nu au fost foarte grave, cadrele medicale intervenind la timp pentru tratarea pacienţilor.

Medicii şi asistentele care au fost de gardă, în spitalele gorjene, pe perioada sărbătorilor au avut un număr de pacienţi mai mare decât de obicei. Principalele cauze ale „avalanşei” de pacienţi au fost excesele alimentare sau alcoolice. Oamenii nu au ţinut cont deloc de recomandările specialiştilor şi au mâncat pe săturate preparate tradiţionale. În urma festinului, mulţi dintre ai au ajuns la spital. Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu susţin că pe perioada zilelor de Crăciun au avut mai mulţi pacienţi, dar nu au fost cazuri grave; totuşi, au fost multe persoane cu indigestie şi alte probleme cauzate din cauza excesului de alimente sau alcool. La Spitalul Orăşenesc Târgu-Cărbuneşti „au fost internate şase persoane cu colici biliare şi abdominale, din cauză că au mâncat prea mult”, a confirmat Constantin Târziu, managerul unităţii spitaliceşti.

Alcoolul, bată-l vina!

Nu doar excesele de alimente i-au adus pe gorjeni pe patul de spital, ci şi consumul de alcool. „Ca de obicei, alcoolul este o problemă în perioada sărbătorilor. Foarte multe persoane fac exces de alcool şi ajung la medic. La noi, de Crăciun au fost destul de mulţi pacienţi care au ajuns aici din această cauză; chiar un caz a fost mai ieşit din comun, fiind vorba despre un bărbat tânăr, în jur de 40 de ani, băut bine, care cerea în continuare ţuică şi pe care am fost nevoiţi să-l trimitem la Târgu-Jiu, la Neurologie”, a explicat Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci. De asemenea, pacienţi „răpuşi” de mesele îmbelşugate de Crăciun şi de licorile bachice au ajuns la toate spitalele din judeţul nostru, fie transportaţi cu ambulanţele, fie aduşi de membrii familiilor.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here