Exces de zel! Un biciclist din Moi, sancţionat şi cu amendă şi cu puncte, de către un agent de la Rutieră

1028

Un bărbat de 55 de ani din satul Moi, comuna Bîlteni, va executa în perioada următoare mai multe ore de muncă în folosul comunităţii ca urmare a unei amenzi primite în noiembrie 2016 şi neplătită nici până în prezent. Ambiguitatea procesului-verbal de constatare a neregulilor vine din faptul că cel sancţionat conducea o bicicletă, iar poliţistul a notat că omul trecuse prin aparatul radar, sancţionându-l astfel cu o amendă de 750 de lei.

Primăria Bîlteni va deschide un proces în instanţă pentru obţinerea unei hotărâri prin care un bărbat din satul Moi va executa mai multe ore de muncă în folosul comunităţii ca urmare a unei amenzi primite şi neachitate. Contradicţia vine din faptul că săteanul, Constantin Bîrnoiu, în vârstă de 55 de ani şi beneficiar de ajutor social, se afla, la momentul când a fost oprit de un echipaj de la Serviciul Rutier Gorj, pe bicicletă şi nu conducea un autoturism. Fapta s-a petrecut pe 19 noiembrie 2016, la ora 16.40, atunci când a fost întocmit şi procesul-verbal de constatare a contravenţiei. Deşi la ora aceea, afară nu se înserase, poliţistul a precizat în procesul verbal că biciclistul nu deţinea echipamente reflectorizante pe spiţele roţilor, adăugând şi că a trecut prin aparatul video radar. “A condus bicicleta pe DN 66 Moi, localitatea Bîlteni, nefiind echipată cu elemente sau dispozitive care în mişcare formează un cerc continuu fluorescent-reflectorizante de culoare portocalie fixate pe spiţele roţilor. De asemenea, nu a fost dotată cu sistem de avertizare sonoră. A fost înregistrat de aparatul video radar tip autoturism, montat pe autoturismul MAI 34744”, se arată în procesul verbal încheiat de agentul Ion Brânzan, de la Serviciul Rutier Gorj.
Odată cu încheierea procesului-verbal care a fost şi semnat de localnicul din Moi, biciclistul s-a ales cu 6 puncte amendă şi cu o sancţiune în cuantum de 750 de lei. Deoarece Constantin Bîrnoiu nu are o stare materială bună, fiind chiar şi beneficiar de ajutor social, amenda nu a fost achitată, iar dosarul a fost trimis către Primăria Bîlteni care, pentru că nu are ce să-i execute omului spre a încasa valoarea amenzii, acum va deschide un proces şi în baza unei hotărâri judecătoreşti va institui pentru Bîrnoiu un grafic cu ore de muncă în folosul comunităţii. Excesul de zel al poliţistului de la Serviciul Rutier Gorj face ca acum administraţia locală de la Bîlteni să cheltuiască anumite sume de bani pentru deschiderea procesului în instanţă, în condiţiile în care numărul şoferilor sancţionaţi şi care nu-şi achită amenzile este extraordinar de mare.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here