Excelenţa Sa Robert Halfon, Doctor Honoris Causa al Universităţii din Craiova

162

Marţi, 18 septembrie 2018, de la orele 11.00, la Craiova, în noul sediu al Facultăţii de Teologie, din strada Brestei, nr. 24, Aula “Mitropolit Nestor Vornicescu”, a avut loc ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa al Universităţii din Craiova pentru Robert Halfon, ministru de stat pentru Învăţământul Superior, Aptitudini, Ucenicie şi Carieră în cadrul Departamentului de Educaţie al Marii Britanii. Acest titlu a fost oferit diplomatului englez de Universitatea din Craiova, la propunerea Consiliului pentru Studii Universitare de Doctorat (CSUD).

Robert Halfon s-a născut la data de 22 martie 1969, în districtul Westminster din Londra, Marea Britanie. Educaţia şi-a început-o la Highgate School, continuând ulterior ca student la University of Exeter. Este absolventul unui stagiu de studii masterale în Politici Ruseşti şi Est Europene. În perioada studiilor universitare a fost numit preşedinte al Asociaţiei Conservatorilor din cadrul Universităţii londoneze. Tot în această perioadă a îndeplinit statutul de membru permanent al Uniunii Naţionale a Studenţilor pe lângă Curtea Europeană a Drepturilor Omului. După finalizarea studiilor s-a implicat din ce în ce mai mult în activităţile educative şi politice din UK, activând ca membru în Partidul Conservator. A fost ales prima dată deputat în Camera Comunelor din Parlamentul Marii Britanii, în anul 2010. În anul 2015 a fost desemnat ministru fără portofoliu, iar în 2016-2017 a fost numit ministru de Stat pentru Învăţământul Superior, Aptitudini, Ucenicie şi Carieră în cadrul Departamentului de Educaţie în Parlamentul Marii Britanii. În decursul activităţii sale de om politic a desăvârşit mai multe campanii de promovare a învăţământului universitar şi de masă, precum şi numeroase activităţi de sprijinire a mediului social şi de afaceri: reducerea costurilor la petrol, susţinerea proiectelor de caritate, dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii etc. În calitate de ministru de Stat pentru Învăţământul Superior, Aptitudini, Ucenicie şi Carieră în cadrul Departamentului de Educaţie în Parlamentul Marii Britanii, Robert Halfon oferă o imagine clară asupra personalităţii complexe şi a realelor sale calităţi profesionale prin care s-a remarcat în mediul educaţional şi politic englezesc. Este important de precizat că, înainte de preluarea portofoliului de ministru, Halfon a susţinut în Camera Comunelor implementarea unei noi viziuni privind valorificarea învăţământului vocaţional, în vederea promovării şi susţinerii viitorilor beneficiari ai învăţământului superior. Graţie implementării acestei perspective, sistemul educaţional din UK a beneficiat încă din 2010 de înfiinţarea a numeroase şcoli de ucenici, în care s-au format peste două milioane de elevi, care şi-au dovedit ulterior eficienţa în sistemul de lucru englezesc.

Robert Halfon, DHC al Universităţii din Craiova
Universitatea din Craiova, la propunerea Consiliului pentru Studii Universitare de Doctorat (CSUD), a acordat titlul de Doctor Honoris Causa (DHC) al Universităţii din Craiova pentru Robert Halfon, ministru de stat pentru Învăţământul Superior, Aptitudini, Ucenicie şi Carieră în cadrul Departamentului de Educaţie al Marii Britanii. La evenimentul organizat cu prilejul acordării acestui titlu a participat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, alături de reprezentanţi ai mediului academic, în sală fiind prezenţi şi invitaţi de seamă, între aceștia regrăsindu-se și gorjeanul Bebe-Viorel Ionică.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here