Excavator făcut praf în cariera Alunu

1542

Un utilaj de mare tonaj, care costă milioane de euro, a fost, ieri, făcut praf, după ce s-a prăbușit în cariera Alunu, aflată pe zona de graniță dintre Vâlcea și Gorj. Zeci de mineri au asistat la nenorocirea respectivă, oamenii dându-și seama din timp despre dezastrul ce urma să se întâmple.
Au reușit cu toții să se retragă la timp și s-au ferit din calea mastodontului. Excavatorul s-a prăbușit după ce pământul a început să o ia la vale, în zonă fiind alunecări de teren permanente în ultimii ani. Minerii spun că și-au avertizat șefii din CET Govora despre ce urma să se întâmple, dar nimeni nu i-a ascultat.
Oamenii și-au dat însă seama că pericolul este iminent, iar cu câteva minute înainte de a se întâmpla dezastrul s-au retras. De la zeci de metri distanță au privit apoi cum excavatorul care era mândria lor a devenit un morman de fiare vechi. Minerii spun că acesta era ultimul excavator care mai era funcțional, alte patru fiind defecte. În noile condiții oamenii se tem că vor rămâne pe drumuri pentru că, fără un astfel de excavator, nu vor mai avea cum să lucreze.
Este vorba despre câteva sute de muncitori care sunt în pericol de a-și pierde locurile de muncă. Mai multe anchete au fost deschise pentru a se verifica împrejurările în care s-a produs dezastrul din carieră, singura veste bună în această nenorocire fiind dată de faptul că nu există persoane rănite.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here