Examinările pentru siguranţa circulaţiei aduc zeci de mii de lei Spitalului Judeţean

317

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu a reuşit să înfiinţeze, în această toamnă, o comisie de examinare pentru siguranţa circulaţiei. Numai pe luna octombrie, din activitatea acestei comisii, SJU Târgu-Jiu a încasat 38.400 lei.

Tariful pentru o examinare la comisia pentru siguranţa circulaţiei este de 250 lei. Suma pare mare, însă înainte ca această comisie să fie înfiinţată, şoferii profesionişti erau nevoiţi să meargă la Mehedinţi sau Dolj pentru controalele periodice.

Veniturile SJU, rotunjite
Aşa cum anticipase şi conducerea spitalului, comisia pentru siguranţa circulaţiei rotunjeşte veniturile unităţii medicale. În luna octombrie s-au încasat aproape patru sute de milioane lei vechi. “În luna octombrie avem încasări de 38.400 lei din fişele de circulaţie. Din această sumă, 11.900 sunt recuperaţi de la o firmă cu care am avut un litigiu. Totuşi, sumele încasate din activitatea comisiei de siguranţa circulaţiei sunt importante pentru spital şi sperăm noi să fie tot mai mari, în următoarea perioadă”, a declarat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.
Comisia pentru Siguranţa Rutieră a fost avizată de către Ministerul Transporturilor în urma unui control efectuat la Târgu-Jiu. Comisia are ca obiect eliberarea avizelor de aptitudine medicală şi psihologică, în urma examinărilor de specialitate pentru personalul cu atribuţii în siguranţa rutieră. Este vorba despre şoferii profesionişti care până acum mergeau la Severin şi la Craiova, anual, pentru a-şi obţine atestatul. Din comisie fac parte 6 medici specialişti, iar examinările medicale se fac într-o singură zi. Controalele medicale se efectuează în baza unor programări.
Comisia funcţionează de luni până joi, între orele 15.30-19.00, în Ambulatoriul integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here