Examenul de Bacalaureat, la final

354

Sesiunea iunie-iulie a Bacalaureatului a ajuns la final. Candidaţii au susţinut vineri ultima probă scrisă din cadrul examenului, urmând ca primele rezultate să fie afişate în cursul acestei zile, până la ora 12:00. Tot astăzi, candidaţii nemulţumiţi de notele obţinute vor putea depune contestaţii.

Mii de absolvenţi de liceu din judeţul Gorj au susţinut vineri proba la alegere a profilului şi specializării – ultimă probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat. Iniţial, pentru susţinerea acestei probe s-au înscris 4.085 de candidaţi, însă doar 3.826 dintre aceştia s-au prezentat la examen, înregistrându-se un număr de 259 de absenţi. Nici această ultimă probă nu a fost lipsită de incidente, un elev de la Colegiul Tehnic “Ion Mincu” fiind eliminat din examen după ce a fost prins încercând să copieze. În total, în cadrul acestei sesiuni a Bacalaureatului, şase candidaţi au fost eliminaţi din examen după ce au fost prinşi încercând să copieze. Potrivit metodologiei de organizare a examenului naţional de bacalaureat, candidaţii care au fost eliminaţi de la examen, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, au pierdut dreptul de a susţine examenul de bacalaureat în următoarele două sesiuni.

Biologia, disciplina aleasă de majoritatea candidaţilor
Majoritatea candidaţilor au ales să susţină ultima proba a examenului de Bacalaureat la disciplinele Biologie (circa 2000), Geografie (1.200) şi Fizică (aproape 400). Şi de această dată, candidaţii au ieşit din sălile de examen încrezători că vor obţine note destul de mari. “La geografie, subiectele au fost uşoare, mai uşoare decât la celelalte probe. Mă aştept să iau 7 sau 8”, a spus un candidat. “Am dat la informatică şi mi s-a părut destul de uşor. Sper să iau 10. A fost mai uşor decât la română, dar mai greu decât la matematică”, a spus un alt elev.

Primele rezultate, afişate astăzi
Primele rezultate ale sesiunii iunie-iulie a examenului de Bacalaureat vor fi făcute publice astăzi. Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei Naţionale, acestea ar trebui afişate în centrele de examen până la ora 12:00; în intervalul orar 12:00 – 16:00, candidaţii nemulţumiţi de notele obţinute vor putea să depună contestaţii. Acestea vor fi soluţionate în perioada 8 – 10 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 11 iulie.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here