Examenele naționale – Subiecte adaptate perioadei de pandemie

712

Ministrul Educaţiei a anunţat că subiectele de la examenele naţionale vor fi adaptate a perioadei în care elevii au învăţat în condiţii de pandemie.

„Atâta vreme cât această perioadă de criză sanitară a însemnat o catastrofă educaţională pentru orice sistem de educaţie, inclusiv pentru sistemul de educaţie românesc este total incorect să plătească doar elevii cauzele obiective generate de criza sanitară sau, să spunem, oarecare pricepere de nivel scăzut al autorităţilor în a gestiona acest proces.

Pe cale de consecinţă, subiectele vor fi perfect adaptate acestei perioade care înseamnă doi ani din parcursul educaţional al elevilor care susţin probele naţionale. Şi evaluarea naţională şi bacalaureat. Vom avea şi voinţa şi înţelepciunea necesară în concepţia subiectelor pentru aceste probe naţionale încât să nu fie elevii aceia care vor fi nevoiţi să plătească”, a declarat Sorin Cîmpeanu la TVR 1.

Reamintim că ministrul Educaţiei anunţa încă de la începutul anului că tematica de examen va fi stabilită, adaptată şi corelată cu realităţile acestui an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here