Ex-primăriţa de la Scoarţa, mazilită în Consiliul Local de PDL

380

DSCN0678Mioara Andronie, fostul primar PSD al comunei Scoarţa până în 2008, candidat PDL la localele din 10 iunie, ar putea rămâne fără postul de consilier local câştigat în urma scrutinului. În locul lui Andronie este preferat consilierul Stelian Săvoiu, în timp ce ocupantul locului doi în listă, Ion Cocheci rămâne pe poziţie. Andronie nu este dorită consilier, deoarece în 2004 când a fost aleasă primar PD, a trecut la scurt timp la PSD. Situaţia consilierei Andronie va fi discutată astăzi în cadrul unei şedinţe interne a PDL Gorj.

Mioara Andronie, a fost până acum consilier local PSD, după ce a pierdut în 2008 cursa pentru fotoliul de primar al Primăriei Scoarţa. Înainte de debutul campaniei electorale, Andronie a trecut la PDL, ştiind că PSD-ul nu o va susţine pentru o altă candidatură, aici funcţionând protocolul USL. A trecut iar la PDL după ce până în 2004 a fost aleasă primar PD, şi a şi candidat împotriva primarului Aurelian Cotârlău. A pierdut însă lupta pentru primărie, Andronie luând doar 260 de voturi în timp ce Cotârlău a luat 1152. Diferenţa de 900 de voturi i-a asigurat liberalului al doilea mandat iar lui Andronie un loc de consilier local, PDL-ul obţinând la acest capitol 231 de voturi.

Locul 2 şi locul 5, preferaţi

În lista de consilieri locali, în urma unei şedinţe organizate la Târgu-Cărbuneşti, Mioara Andronie nu a fost votată de colegii săi cu responsabilităţi zonale în PDL, pentru a rămâne consilier local. Se vehiculează că este preferat locul 2, adică Ion Cocheci, totodată şef al PDL Scoarţa, şi ocupantul locului 5 în lista de consilieri, Stelian Săvoiu. Responsabil de zonă este Ion Fugaru, preşedintele PDL Cărbuneşti. Ion Ruşeţ nu ştia însă ieri de frământările de la Scoarţa, şi de dorinţa unora dintre pedelişti de a nu o susţine pe Andronie la funcţia câştigată la alegeri. Preşedintele a declarat însă că în şedinţa din această seară, problema de la Scoarţa, dacă într-adevăr există astfel, va fi pusă pe tapet.

Andronie: ,,Nu ar fi corect să mi se întâmple aşa ceva”

Mioara Andronie susţine că ea a muncit pentru PDL în campania electorală iar o îndepărtare a ei din funcţia câştigată la alegeri o va determina să îşi facă dreptate şi în altă parte. Andronie susţine că locul său l-a obţinut pe baza aprecierilor localnicilor. ,,Eu mi-am făcut datoria şi am încredere în seriozitatea partidului. Dacă m-ar îndepărta de pe funcţie ar fi foarte urât pentru partid, deoarece eu am fost un candidat serios. Ştiu că sunt anumite jocuri politice dar dacă se va ajunge la asta eu voi merge pe cele prevăzute de lege”, a declarat Andronie, aşteptând să vadă astăzi decizia şefilor de la PDL Gorj. Andronie susţine că vrea să participe personal la şedinţă, deoarece în lipsa sa se poate lua decizii care o afectează. Miercurea viitoare Consiliul Local Scoarţa trebuie validat.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here