Evidenţa Persoanelor roagă cetăţenii să îşi verifice valabilitatea actelor de identitate

355

În prag de alegeri, conducerea Direcţiei Publice Comunitare Locale de Evidenţă a Persoanelor (DPCLEP) Târgu-Jiu face un  apel la cetăţenii din municipiul nostru şi localităţile arondate să îşi verifice valabilitatea actelor. De asemenea, directorul DPCLEP a reamintit prevederile art. 14 din O.U.G. 97/2005 cu privire la obligaţia de a se prezenta în termen de 15 zile de la împlinirea vârstei de 14 ani, a minorului, acesta fiind însoţit de unul dintre părinţi sau reprezentantul legal, şi a solicita eliberarea actului de identitate.

Ca de fiecare dată, reprezentanţii Direcţiei Publice Comunitare Locale de Evidenţă a Persoanelor Târgu-Jiu  fac un apel la cetăţeni ca înainte de alegeri să îşi verifice valabilitatea actelor de identitate şi să le schimbe în timp util pentru a-şi putea exprima votul. „Urmează o perioadă de evenimente electorale. Pe data de 25 mai vor fi două evenimente: alegeri parţiale pentru Senat şi alegerile europarlamentare. Noi, ca şi Direcţie, vom avea o activitate intensă de mediatizare şi de conştientizare a populaţiei privind importanţa actelor de identitate, având în vedere că doar cu acte de identitate cetăţenii îşi pot exprima drepturile electorale. Ca şi în anii trecuţi, se votează pe cărţi de identitate, cărţi de identitate provizorii şi buletine de identitate”, a explicat Laurenţiu Dan, directorul executiv al Direcţiei Publice Comunitare Locale de Evidenţă a Persoanelor.

Peste 5.200 de cărţi de identitate eliberate în 2014
În primele 4 luni ale anului 2014, la nivelul DPCLEP Târgu-Jiu au fost desfăşurate următoarele activităţi: au fost eliberate un număr total de 5231 acte de identitate, din care:  5043 cărţi de identitate; 188 cărţi de identiate provizorii.  De asemenea, au fost aplicate 372 vize de reşedinţă şi au fost verificate în Registrul Naţional pentru Evidenţa Persoanelor 6307 persoane.
Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor, s-au efectuat 23 acţiuni cu ajutorul camerei mobile, fiind puse în legalitate 48 persoane şi 31 controale la unităţile sanitare şi de protecţie socială, fiind puse în legalitate 82 persoane. “La data de 01.05.2014, dintr-un total de 137440 persoane deservite de către D.P.C.L.E.P. Târgu Jiu (mun. Târgu Jiu şi cele 11 comune arondate), se înregistrau un număr de 2408 de persoane (cu actele de identitate expirate sau nepuse în legalitate la împlinirea vârstei de 14 ani) din care 1029 din anul curent şi 1379 din anii anteriori, din care restanţele justificate sunt în număr de 504 repartizate astfel: 207 plecaţi în străinătate, 96 plecaţi în alte localităţi din ţară, 22 posibil decedaţi, 7 reţinuţi/arestaţi,  159 necunoscuţi la adresă, 8 urmăriţi şi 5 alte cazuri”, a declarat directorul DPCLEP Târgu-Jiu. De asemenea, conducerea Direcţiei Publice Comunitare Locale de Evidenţă a Persoanelor Târgu-Jiu a reamintit prevederile art. 14 din O.U.G. 97/2005 cu privire la obligaţia de a se prezenta în termen de 15 zile de la împlinirea vârstei de 14 ani, a minorului, acesta fiind însoţit de unul dintre părinţi sau reprezentantul legal, şi a solicita eliberarea actului de identitate.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here