Evenimentele festive se ţin lanţ în municipiul Târgu-Jiu

482

Un număr mare de cetăţeni din municipiul Târgu-Jiu, dar şi din împrejurimi sunt aşteptaţi să participe, vineri, cu ocazia zilei de 1 Mai, Ziua Internaţională a Muncii, la celebra sărbătoare câmpenească din Dumbrava Drăgoieni. Evenimentul va fi urmat de Sărbătoarea Narciselor şi de Zilele Municipiului Târgu-Jiu.

Serbarea câmpenească din data de 1 mai se va desfăşura ca în fiecare an în Dumbrava Drăgoieni, unde gorjenii vor avea parte de o petrecere câmpenească, cu muzică, voie bună şi mâncare tradiţională românească şi grătare. “Să sperăm că vremea va fi favorabilă pentru evenimentul din data de 1 mai. Până acum sunt circa 30 de solicitări de terase şi comercianţi care şi-au manifestat interesul în vederea participării cu terase, grătare, bere, mici, şi sunt peste 40 de societăţi care vor veni cu dulciuri, jucării, haine şi alte produse specifice acestei sărbători câmpeneşti. De asemenea, vom avea acel parc de distracţii cu tiribombe, carusele, tobogane gonflabile şi alte echipamente pentru care cei mici vor opta împreună cu părinţii”, a declarat Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.
Tot vineri, de la orele 13.00, pe scena amenajată în incinta pădurii va fi muzică de promenadă oferită de Fanfara “Armonia”, iar de la ora 14.00 şi până la 16.00, va avea loc spectacol de dansuri şi muzică populară susţinut de Ansamblul “Maria Lătăreţu” al Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu.
“Deja pregătim la Drăgoieni alimentarea cu energie electrică pentru comercianţi, conectarea căilor de acces, marcajele parcărilor, partea de salubritate, ne vom preocupa să avem şi un program special al transportului în comun. Nu vor fi percepute taxe comercianţilor, ei doar îşi vor plăti costurile pe asigurarea serviciilor. Vor fi luate şi măsuri PSI contra incendiilor prin Compartimentul Primăriei, dar sperăm ca şi în acest an să nu avem evenimente”, a mai spus directorul tehnic al administraţiei locale târgujiene, Marius Ionescu.

1mai (1)Pe 10 mai, Sărbătoarea Narciselor
Distracţia şi voia bună se va muta pe 10 mai în Poiana Narciselor, din zona Preajba, unde va avea loc mult-tradiţionala Sărbătoare a Narciselor. Evenimentul va debuta, duminică, 10 mai, de la orele 09.00 cu un Tedeum la Biserica din Preajba, de la orele 09.30 vor debuta concursuri de ciclism, cross şi fotbal, de la ora 11.00 târgujienii se vor putea înscrie la un concurs de degustare a vinurilor locale şi vor putea participa la evenimentul Cupa Narciselor la Rallycross. După orele prânzului, Fanfara “Armonia” va oferi un nou spectacol de muzică de promenadă, urmat de cuvântul de bun-venit adresat oaspeţilor de către primarul Florin Cârciumaru.
1mai (2)Orarul zilei de 10 mai cuprinde de la orele 13.55 momentul de înmânare a diplomelor şi premiilor participanţilor la concursul de vinuri, iar, ulterior, Ansamblul Artistic Folcloric Profesionist “Doina Gorjului” va oferi târgujienilor un program de muzică şi dansuri populare, urmat de premierea cu diplome şi cupe participanţilor la concursurile sportive organizate în prima parte a zilei. Următorul eveniment de amploare ce se va derula în oraşul lui Brâncuşi va lua startul în cea de-a doua parte a lunii mai şi va fi o nouă ediţie a Zilelor Municipiului Târgu-Jiu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here