Evenimente în premieră de Ziua Națională Brâncuși

582

Mai multe evenimente menite să aducă în atenţia publicului opera lui Constantin Brâncuşi vor fi organizate în premieră, pe 19 februarie, la Bucureşti şi Târgu-Jiu, a anunţat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.
Anul acesta se împlinesc 144 de ani de la naşterea artistului, ocazie cu care vom cinsti memoria părintelui sculpturii moderne prin mai multe premiere. În Bucureşti, în curtea Muzeului Naţional de Artă al României, va avea loc un spectacol de proiecţii în cadrul căruia vor putea fi vizionate holograma sculptorului şi lucrări consacrate. Totodată, Muzeul Naţional de Artă al României oferă acces gratuit pe tot parcursul zilei de 19 februarie şi organizează vizite ghidate în Sala Brâncuşi în care se regăsesc cele mai mai multe opere păstrate în România”, a precizat Gheorghiu.

Cu acelaşi prilej, la Târgu-Jiu, se va inaugura Muzeul Naţional „Constantin Brâncuşi”, la Casa Barbu Gănescu, în care marele sculptor a locuit în perioada efectuării lucrărilor la Ansamblul monumental Calea Eroilor.

În cadrul evenimentului inaugural va fi vernisată o expoziţie alcătuită din 10 fotografii donate de Centrul Pompidou Paris şi 33 de fotografii document realizate la ridicarea Coloanei fără Sfârşit.

Pe parcursul expoziţiei va fi susţinut un recital de violoncel – suită pentru violoncel solo – de către profesorul Mircea Suchici – Orchestra de Cameră a Filarmonicii Oltenia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here