Evenimente culturale, la sfârșit de februarie, la sediul CJCPCT Gorj

986

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj împlinește, la sfârșitul lunii februarie, un frumos număr de ani de la înființare. Mai exact miercuri, 28 februarie 2024, se împlinesc 56 de ani de la apariția acestei instituții de cultură la nivelul județului Gorj.

Vernisajul expoziției ,,Ritmuri cromatice”
Cu acest prilej, la sediul instituției amintite, în sala ,,Florin Isuf”, vor avea loc miercuri, 28 februarie a.c., începând cu ora 12.00, o serie de evenimente culturale deosebite: este vorba, în primul rând, despre vernisajul expoziției personale ,,Ritmuri cromatice”, aparținând talentatei Manuela Deaconu. Organizatorii manifestării culturale sunt Consiliul Județean Gorj, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Consiliul Județean și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vâlcea.

Inaugurarea galeriei directorilor CJCPCT Gorj, de-a lungul vremii
În al doilea rând, în aceeași zi de miercuri, la sediul CJCPCT Gorj va fi inaugurată Galeria directorilor Centrului Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj. De-a lungul vremii, în fruntea instituției de cultură gorjene s-au aflat mai mulți oameni importanți, de la Gelu Barabancea, Antonie Dijmărescu, Ion Zăvoi, Constantin Mesteacăn, George Manoniu, Adrian Popescu, Titus Stochițoiu, Nicolae Vânătoru, Constantin Popescu, Ion Cepoi și Pompiliu Ciolacu. În semn de recunoștință față de activitatea depusă și ca un omagiu pentru ceea ce au reprezentat și reprezintă acești oameni pentru cultura gorjeană va fi inaugurată Galeria oamenilor de cultură amintiți și vor fi acordate mai multe diplome pentru cei care se află printre noi în prezent. Managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj ne-a declarat: ,,Sunt mulți oameni care păstrează cu sfințenie tradițiile și obiceiurile, iar CJCPCT Gorj a încercat mereu să îi pună în evidență prin acțiunile organizate. Anul acesta ne-am propus să organizăm și mai multe evenimente care să arate valoarea culturii tradiționale din județul Gorj. Între aceste evenimente se înscrie și inaugurarea Galeriei personalităților culturale care au condus destinele acestei instituții publice de-a lungul timpului, miercuri, 28 februarie 2024”.
La manifestările culturale din penultima zi a lunii lui Făurar sunt invitați să participe toți iubitorii de cultură și tradiții populare gorjenești, autorități locale și județene, colaboratori care de-a lungul vremii au fost alături de instituție, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj fiind mereu alături de cei care au venit cu propuneri pentru a organiza diverse evenimente culturale (festivaluri, simpozioane, târguri, sărbători sătești ș.a.).
Marius Stochițoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here