Eveniment unic în Oltenia! Academicianul Morega primește Ordinul Militar de România în grad de Comandor

5862

La Prefectura Gorj, vineri, la ora 11.00, este organizat un ceremonial de acordare, pentru prima dată unei personalități din Oltenia, a Ordinului Militar de România în grad de Comandor. Cel care va primi această distincție ,,pentru participarea la emanciparea Națiunii noastre” este prof.univ.dr. Dan Ilie Morega, fost parlamentar de Gorj, membru activ al Academiei Internaționale de Cadre de la Kiev, președinte al Institutului de Analize și Investigații Publice și Politice.

Morega este singurul academician din Oltenia care primește această distincție în cadrul unui eveniment care, conform invitației, va avea loc în prezența președintelui Ordinului Militar de România și membru EUROMIR, a prefectului de Gorj și a unuia dintre vicepreședinții Consiliului Județean Gorj.
Selectarea lui Morega pentru acordarea acestei distincții a avut la bază, potrivit organizatorilor evenimentului, calitățile profesorului de luptător permanent pentru valorile Statului Român, pentru protejarea identității naționale, pentru evidențierea românismului și culturii tradiționale, pentru dezvoltarea economică științific fundamentată a țării, pentru promovarea concetățenilor în funcții de conducere după principiul meritocrației și al dăruirii pentru dezvoltarea patriei, emanciparea tuturor celor ce muncesc cu abnegație, pregătirea tineretului și educația lor patriotică, respectarea înaintașilor și sprijinul vârstnicilor, pentru înțelegere, solidaritate și pace.
Dan Morega este născut pe 12 ianuarie 1946 în Filiași-Răcari, într-o familie modestă. Copilăria și-o petrece la Padeș, localitate istorică, de unde a pornit prima marea revoluție a românilor, fapt care l-a influențat spre o viață cu încărcătură a celui mai pur patriotism. A studiat la Padeș, Baia de Aramă, apoi la Facultatea de Științe Economice a Universității din Craiova, a urmat studii postuniversitare de inginerie economică la Academia de Științe din București unde și-a luat și doctoratul în 1986 în management, organizare și conducere a unităților comerciale de industrie mică și servicii în profil teritorial în județul Gorj.
A dobândit funcții de conducere în unități teritoriale ale ministerului de resort, mai întâi la Tismana și ajungând președintele Cooperației de Consum Gorj, funcție deținută timp de 12 ani. Economistul Morega a strălucit pe firmamentul Ministerului Comerțului Interior din România, fiind apreciat ca manager de excepție înainte de 1989. Toate aceste lucruri sunt susținute de prof. Ion Mocioi, om de cultură, la rândul său fost parlamentar de Gorj. Ceremonia acordării diplomei de demnitate de Membru de Onoare, însoțite de toate privilegiile gradului de Comandor, prof.univ.dr. Dan Ilie Morega, va avea loc în Sala Maură a Palatului Administrativ din Târgu-Jiu.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here