Eveniment editorial, NOVĂCEANUL – Publicație de inimă și suflet, în Anul Centenarului Marii Uniri

350

Numărul pe luna iulie 2018 al publicației lunare independente NOVĂCEANUL este la înălțimea așteptărilor. Fără festivism, redactorul șef și scriitorul Constantin Dârvăreanu semnează eseul-editorial „Centenarul Marii Uniri sau buimăciri naționale?!”, însoțit de sigla 100 ROMÂNIA 1918-2018 | SĂRBĂTORIM ÎMPREUNĂ.
Poeții Ion Perpelea – prin balada Novaciului – și Lavinia Stamatoiu – cu un amplu grupaj sau Ion Florea – Așchie de dor ne conving că nasc și la Novaci Poeți. Ba chiar pe o pagină se face o paralelă între celebrul poet rus Serghei Esenin și Ion Florea, ambii dispăruți prematur, iar novăceanul Ion Florea nici măcar n-a apucat să debuteze editorial în timpul scurtei sale vieți. Prezentarea aparține lui Constantin Dârvăreanu și se intitulează „Poezii pătrunzătoare despre dragoste și viață”.
Eseul „Nedeile de altădată” aparținând polivalentului Prof.univ.dr. N. Vințanu apără bogăția tradițiilor novăcene în lupta cu ororile civilizației Vestice care ne năpădesc. Același autor marchează succint și „Vremea cositului”, dar și o drumeție în poemul în proză „Acolo unde cândva sburau vulturii”.
Nu ne mai întindem cu trecerea în revistă a tuturor textelor numai bune de citit și vă invităm să lecturați singuri revista pe site-ul Primăriei orașului Novaci.
Ion PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here