Eveniment cultural şi spiritual – Fiii Gorjului, din nou, acasă!

487

Astăzi, din Bucureşti, de pe Calea Plevnei la nr. 161, unde se află sediul Ligii Culturale FIII GORJULUI, pleacă spre Târgu Jiu, pe la ora 11,00, două autocare cu gorjeni din Capitală. Dornici să-şi revadă meleagurile natele, rudele şi prietenii cu care să-ncingă nişte hore şi sârbe.
Din scurta convorbire cu preşedintele Fiilor Gorjului, jurnalistul Alexandru Păsărin, am priceput că programul pe care-l vor avea în judeţul Gorj este alcătuit de Consiliul Judeţean Gorj, preşedinbte Dr.ing. Ion Călinoiu, care-i şi Preşedinte de Onoare al FIILOR GORJULUI. Oricum, sâmbătă, 21 iunie, la ora 9,00, autorităţile locale se-ntâlnesc cu oaspeţii lor dragi, în Sala maură a Palatului Administrativ. Prilej cu care se vor face schimburi de idei, se vor lansa cărţi, ale unor scriitori cu obârşii gorjene, CD-uri şi se vor cimenta prietenii.
fiii gorjuluiÎn după amiaza aceleiaşi zile se va face o excursie pe Valea Amaradiei, pe la Bustuchin şi câteva mănăstiuri, iar duminică, 22 iunie, la ora 10,00, împreună cu Ansamblul Profesionist de Dansuri şi Muzică populară „Doina Gorjului” se vom deplasa la Padeş. Unde, ca de obicei, se va închina, la Monument, un Imn Domnului Tudor Vladimirescu, în Câmpia Soarelui. Locul unde se va citi Proclamaţia de la 1821 către ţară şi pandurii lui a Domnului Tudor.
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here