Eveniment cultural şi comercial de tradiţie – Bâlciul de Sân’ Petru, din Nucet, la Peştişani!

377

Ca în fiecare an, în ziua de 29 iunie, la Peştişani, în Nucet, are loc un tradiţional târg popular. Adică, un bâlci. Pe lângă negustorii ce profită de marele număr de participanţi, vor fi tiribombe şi alte jocuri pentru copii.
Precum şi nelipsitul personaj aducător de dulciuri al copilăriei mele – „Mutu”. Care-i mut la propriu, dar îşi câştigă existenţa muncind la bomboanele cu nucă şi alviţe. Mutu are maşină şi şofer, cum s-ar spune s-a modernizat.
Locul este de un pitoresc aparte, fiind într-o pădure de nuci numită „Nucet”, şi în copilăria mea ţinea trei zile. Acum, mai nou, ţine doar o singură zi. Şi fiind joia, ziua-n care cade Sfântul Petru, plus o caniculă greu de suportat este puţin probabil ca participarea să fie numeroasă. Totuşi, Primăria Peştişani a amenajat terenul ce va fi închiriat negustorilor şi celor cu jocuri pentru copii – precum tiribombele -, accesul este asfaltat şi iluminat.
Să fim deci optimişti şi vă invit la Bâlciul de la Nucet, care-i şi hramul satului Peştişani. Doar odată-n an este Sfântul Petru.
Ion PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here