Eveniment cultural – Expoziţia Vasile Pleşea – artist al luminii şi frumosului

308

Joi, 17 august, la ora 17.00, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj organizează, în sala Florin Isuf, vernisajul expoziţiei de fotografie: Vasile Pleşea.
Colaborator permanent al Gorjeanului, Vasile Pleşea este un artist al luminii. Fiind printre puținii artişti fotografi din județul Gorj care își mai practică și astăzi meseria cu același devotament și aceeași pasiune. Este omul care a transpus frumusețile Gorjului în imagini care vor dăinui peste ani. A început meseria de artist fotograf pe vremea comuniștilor, dar spune că arta fotografică nu diferă foarte mult de cea prezentă. Doar tehnica a evoluat.
Prima fotografie a artistului, dar şi cea care l-a consacrat a fost un portret color.
Vă aşteptăm, aşadar, la o expoziţie cu totul deosebită a fotografului Vasile Pleşea, joi, 17 august, de la ora 17.00 în sala Florin Isuf. Cu acest prilej, va avea loc şi lansarea Albumului de fotografie Vasile Pleşea, realizat prin editura Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj. Din acest colţ de pagină, îi adresăm valorosului şi generosului artist al imaginii – Vasile Pleşea felicitările noastre scrise.
Şi-l mai rugăm ca, din când în când, să ne mai bucure ochii cu imaginile sale pictate cu lumină, fiecare dintre ele mergându-ne la suflet şi spunându-ne mai mult decât o mie de cuvinte!
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here