Eveniment artistic – Muzeul Umorului din Gabrovo(Bulgaria) participă cu o expoziţie de caricatură la Festivalul “Jean Cănăvoiu” – 2014

245

În urma apelului de a participa cu expoziţii la Târgu Jiu, adresat de către directorul Centrului Judeţean pentru Păstrarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, scriitorul Ion Cepoi, către artiştii plastici din regiunea Gabrovo(Bulgaria), care ne-au vizitat anul acesta Târgu Jiul, iată că avem o primă confirmare.

Muzeul Umorului din Gabrovo, unic în lume, a trimis în oraşul lui Brâncuşi o selecţie de 62 lucrări de grafică satiric şi caricatură, aparţinând  a 18 dintre cei mai valoroşi caricaturişti din Bulgaria.
Lucrările fac parte din patrimoniul Muzeului Umorului Gabrovo şi se reunesc într-o expoziţie în premieră ce va fi deschisă în zilele următoare în Sala “Florin Isuf” de la parterul CJPCCT Gorj.
Astfel, marele om de cultură gorjean, Ion Cănăvoiu, poet şi epigramist consacrat, va fi cinstit, în premieră, şi de mari caricaturişti ai lumii.
Dintre care, desigur, nu lipseşte bulgarul cu studii la Bucureşti, adică în România – Ivan Kancev, absolvent al Academiei Naţionale de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu”.
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here