Eveniment artistic – Expoziţia “PRIMĂVARA – Vis de copil”, a elevilor Şcolii Generale “Pompiliu Marcea” Târgu Jiu, la parterul CJCPCT

418

Începând de ieri, poate fi vizitată o minunată expoziţie de pictură, în realitate de desene după cum a subliniat scriitorul Ion Cepoi, organizată de către Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj şi Şcoala Generală nr. 11 – “Pompiliu Marcea” din Târgu Jiu.

Amfitrionul, directorul CJCPCT Gorj, scriitorul Ion Cepoi, avea dreptate: “Nu le-aş zice picturi (deşi aşa scria pe afişul expoziţiei, n.m. I.P.), ci desene în care copiii şi-au etalat puritatea lor sufletească”. Domnia sa a mai mulţumit colegului Teodor Dădălău pentru iniţiativa aceasta, iar pe copii i-a felicitat.

vis de copil (1)IPB propune un ALBUM
Ca unul care predă ca universitar tocmai la Facultatea de Arte Plastice a Universităţii “Constantin Brâncuşi” Târgu-Jiu, conf.univ.dr. Ion Popescu Brădiceni i-a felicitat la rândul lui şi le-a prevăzut multora chiar viitor de pictori adevăraţi. Avea în mâini o carte-album pe care-o pregăteşte pentru tipărire, fiind plină cu desene ale copiilor de la o Şcoală Generală din Săcelu, îndrumaţi de profesoara Ionela Belu, intitulată “Ghid imperativ”. Felicitându-i pe copiii însoţiţi de domnişoara profesoară de educaţie plastică Ileana Diana Ciurea, Ion Popescu Brădiceni, care-i şi un generos critic de artă, le-a propus să facă o selecţie de desene şi să alcătuiască la rândul lor un asemenea album pe care să-l editeze şi tipărească. Mai mult, la partea ştiinţifică şi-a oferit voluntar serviciile în munca de editare şi, eventual, prefaţare a acestuia.
Directorul şcolii, prof. Constantin Zălog, a mulţumit pentru idee, promiţând ca domnişoara profesoară Ileana Diana Ciurea, împreună cu învăţătorii Şcolii generale “Pompliliu Marcea” Târgu-Jiu se vor ocupa de întocmirea unei asemenea lucrări ce va fi reprezentativă pentru şcoală şi pentru talentaţii ei elevi, încă copii.
A intervenit iarăşi scriitorul Ion Cepoi, care-a mărturisit: “Sunt convins că al meu coleg extraordinar Doru Dădălău vă va sprijini şi el, având o bogată experienţă editorială şi chiar tipografică”.

Expoziţia “Vis de copil”, de la Târgu Jiu la Plevna
Prinzând curaj, sufletul acestei expoziţii “PRIMĂVARA – Vis de copil” care este Teodor Dădălău a prin curaj: “Noi avem un parteneriat cultural între judeţul Gorj şi regiunea Gabrovo din Bulgaria, iar partenerii noştri bulgari ne roagă să ducem o expoziţie de desene realizate de copii. Între timp, parteneriatul Gorjului cu galerii de artă din Bulgaria s-a extins, iar cei din oraşul Plevna deţin cea mai grandioasă Galerie de artă pe care-am văzut-o eu în Europa. Ne vor asigura cazare şi masă, aşa că n-ar strica să nu ratăm o asemenea ocazie.”

vis de copil (2)Diplome drept Mărţişor!
La final, directorul Centrului – scriitorul Ion Cepoi le-a oferit tuturor expozanţilor câte o Diplomă drept Mărţişor, rugând ca acestea să fie înmânate de către Directorul Şcolii Generale “Pompiliu Marcea” Târgu-Jiu. Şi bine a făcut, întrucât nu toţi copiii artişti erau prezenţi. Rog a fi iertat că nu vă mai plictisesc cu o listă, care-ar fi meritată dar mult prea lungă, a numelor micilor artişti.
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here