Eveniment artistic, azi, joi, ora 11,00 – Pictură marca ANINOIU, pe simezele Sălii Florin Isuf

247

Aşa cum ne-au obişnuit cei mai prolifici organizatori ai unor minunate expoziţii de pictură ori de artă plastică din Târgu Jiu, în genere, Sala Florin Isuf a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj ne invită şi astăzi la un vernisaj.
Nu doar pictorii cu patalama ori apartenenţă la uniunile de creaţie profesionistă au succes la public, ci şi amatorii cu talent. Azi, joi, 20 martie 2014, de la ora 11,00, vom avea prilejul să admirăm picturile pline de savoare, culoare şi inspiraţie aparte ale fostului magistrat militar ANINOIU Gheorghe Gheorghe. Ca de obicei, curatorul expoziţiei este Theodor Dădălău, iar moderator al adevăratelor colocvii de artă plastică stârnite cu asemenea prilejuri este scriitorul Ion Cepoi.
ION PREDOŞANU

Fiu al unui ales dascăl din comuna Băleşti, urmează cursul primar din localitatea natală. După absolvirea şcolii, alege liceul Tudor Vladimirescu.
Fire sensibilă, cu înclinaţii spre artă, faimosul Gheorghe Aninoiu a ezitat între filologie şi drept. Deşi, în cele din urmă s-a decis în favoarea zeiţei legate la ochi, nu a abandonat arta, căreia i-a rămas credincios statornic. A absolvit facultatea de drept cu diplomă de merit, ajungând un reputat jurist. Distins şi discret, omenos şi profesionist  în acurateţea imaginii, juristul Gheorghe Aninoiu nu s-a îndepărtat niciun moment de Gorjul natal, pe care a găsit deseori timp să-l înfăţişeze în grafică şi pictură.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here