Eveniment artistic, azi, în Sala „Florin Isuf” a CJCPCT – Artistele Corina Perianu şi Lucia Juncu, prezente la Târgu-Jiu cu EXPO PICTURA

288

Astăzi, de la ora 18.00, pictoriţa Corina Preda-Perianu, restaurator la Muzeul Naţional de Artă al României, va expune pe simezele Sălii „Florin Isuf”, a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Păstrarea Culturii Tradiţionale Gorj, împreună cu colega domniei sale Lucia Juncu, de la Chişinău(Republica Moldova).
Amândouă pictoriţele cu CV-uri impresionante îşi vor expune numai lucrări noi, cu predilecţie acuarele, fără a lipsi lucrările în ulei. Corina Preda Perianu are numeroase expoziţii personale şi de grup, fiind una dintre cele mai galonate discipole ale maestrului Vasile Grigore. Este pentru prima dată când simezele Sălii „Florin Isuf” a CJCPCT sunt deschise pentru o artistă de renume ce reprezintă şi Muzeul Naţional de Artă al României, domnia sa având lucrări în colecţii particulare din SUA, Japonia, Germania, Australia, Franţa, Serbia, Cipru şi, evident, România.
Nici pictoriţa Lucia Juncu nu este mai prejos la participările domniei sale la numeroase expoziţii personale şi de grup, unele împreună cu soţul care este un celebru sculptor, apoi la tabere de pictură. Ce mai, artistele Preda-Perianu şi Juncu sunt demne reprezentante ale picturii contemporane. Lucia Juncu are o laborioasă activitate la Chişinău, în mai toate oraşele României, fiind recunoscută că pictează în culori vii nemuritoarele ţinuturi româneşti de pe ambele maluri ale Prutului. În numele meu, al cotidianului dumneavoastră de suflet şi al moderatorului vernisajului – scriitorul Ion Cepoi, Directorul CJCPCT Gorj, al curatorului acestei superbe expoziţii – artistul imaginii Teodor Dădălău vă invităm să vă delectaţi privirea cu minunatele lucrări ale Expo PICTURA, astăzi, joi, de la ora 18.00.
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here