Evaziune fiscală pentru o societate gorjeană

261

finante (2)În urma decontului de TVA aferent lunii decembrie a anului 2009, comisarii Gărzii Financiare Gorj au descoperit o societate comercială ai cărei reprezentanţi declaraseră organelor fiscale venituri în sumă de numai 406.863 de lei, faţă de 1.908.545 de lei determinate de Garda Financiară în baza unor verificări efectuate.

Conform conducerii Gărzii Financiare Gorj, pe lângă cele sesizate, în baza veniturilor identificate ale societăţii la data de 31 decembrie 2009, a fost determinat un profit net în valoare de 646.775 şi depozit pe profit în sumă de 165.269 de lei, profit realizat ca urmare a operaţiunilor comerciale identificate în decembrie 2009, însă societatea nu a declarat organelor fiscale în acea lună nici profit impozabil şi nici impozit pe profit.

Deoarece sumele obţinute de administrator nu au mai fost identificate, acesta le-a ridicat ca dividente calculându-se de asemenea impozit pe dividente în valoare de 103.484 de lei. Totodată, s-a mai constatat că societatea a înstrăinat fără documente materiale pe care s-a calculat şi TVA-ul de plată şi impozitul pe profit. Prejudiciul total adus bugetului general consolidat al statului a fost evaluat la 1.919.816 lei. Comisarii Gărzii Financiare au formulat plângere penală pentru infracţiunea de evaziune fiscală şi de fals în înscrisuri.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here