Evazioniști din Meteor și Strehaia, condamnați cu executare!

106

Mai mulți patroni ai unor firme din cartierul târgujian Meteor, dar și din Strehaia, au primit, ieri, condamnări într-un dosar penal de evaziune fiscală, unii dintre ei fiind recidiviști, în trecut executând o parte din pedepsele dispuse de instanțe împotriva lor. Nani Mihai a fost condamnat la 3 ani de detenție, dar cazierul încărcat i-a adus o majorare a pedepsei cu un an și jumătate, în final el având de executat 4 ani și 6 luni. Un alt inculpat, Ion Mihai, din Strehaia, a primit 2 ani de închisoare, dar cu un termen de încercare de 4 ani, ceea ce înseamnă că acesta nu va ajunge în spatele gratiilor. Un alt afacerist din Strehaia, Gabi Rădulescu, a primit o condamnare de 1 an și 6 luni, executarea fiind înlocuită cu un termen de supraveghere de 2 ani, el având și obligația de a presta 60 de zile de muncă în folosul comunității.
Aceeași pedeapsă a fost dispusă și pentru Gheorghe Goman, dar acesta este recidivist, având în cazier o altă pedeapsă tot de 1 an și 6 luni. Ambele au fost contopite într-una de 2 ani, care nu va fi cu executare, fiind înlocuită cu un termen de supraveghere de 3 ani, cu obligația prestării a 60 de zile de muncă în folosul comunității la DGASPC Gorj sau la un liceu din Târgu- Jiu. Un alt recidivist din dosar, Alin Florin Radu, a fost condamnat inițial la 2 ani și 6 luni, dar mai are o pedeapsă de 6 ani dispusă la Mehedinți. Prin contopire a rezultat o pedeapsă finală de 6 ani și 2 luni, inculpatul primind vestea în spatele gratiilor, acolo unde executa sentința anterioară.
Cea mai mică pedeapsă din acest dosar, de 1 an și 4 luni, cu suspendare a fost dispusă pentru Gheorghe Tăicună, procesul vizând folosirea a 277 de facturi false de către evazioniștii amintiți.
Prejudiciul pe care statul îl are de recuperat în acest dosar este de peste 280.000 de lei, pe bunurile inculpaților fiind pus sechestru în speranța că într-o zi banii vor fi recuperați.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here