Evazionist reținut de polițiști

308

Un vâlcean a ajuns în arestul IPJ Gorj sub acuzația de evaziune fiscală. Prejudiciul cauzat de acesta bugetului statului depășește suma de 500.000 de lei.

Simion Gheorghe are 60 ani și este din comuna Pietrari, judeţul Vâlcea. Potrivit polițiștilor, acesta, în calitate de director economic al unei firme din Gorj, a ”uitat” să treacă în evidențele contabile ale societății respective venituri în valoare de circa 19.000 de lei; în schimb, ar fi înregistrat în contabilitate facturi false. Faptele ar fi fost comise în perioada octombrie 2010-septembrie 2011. ”Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că în perioada 01 octombrie 2010 – 30 septembrie 2011, acesta, în calitate de director economic al unei societăţi comerciale din judeţul Gorj, nu ar fi înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii respective venituri în valoare de aproximativ 19.000 de lei, rezultate ca urmare a unor tranzacţii derulate cu o întreprindere individuală. Totodată, acesta ar fi evidenţiat în contabilitate facturi fiscale privind achiziţii de bunuri şi servicii efectuate de alte două societăţi comerciale care nu au la bază operaţiuni reale. Prejudiciul cauzat bugetului general consolidat al statului este de 567.001 de lei”, a declarat Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
Sexagenarul a fost reținut, miercuri, sub acuzația de evaziune fiscală, și a fost prezentat joi Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj şi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here