Evaluarea psihosomatică, la final

300

Marți s-a încheiat oficial perioada rezervată evaluării psihosomatice a copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani după data de 31 august 2017, dar ai căror părinți doresc să-i înscrie în clasa pregătitoare. La nivelul județului Gorj, în perioada 22 februarie – 14 martie, au fost evaluați aproape 500 de copii.

În județul nostru, în perioada menționată, au funcționat 14 centre de evaluare temporară: Grădinița cu Program Prelungit Nr. 1 Târgu-Jiu, Liceul Teologic Târgu-Jiu, Grădinița cu Program Prelungit ”Constantin Brâncuși” Târgu-Jiu/Grădinița nr. 15 Târgu-Jiu, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 8 Târgu-Jiu, Școala Gimnazială ”Constantin Săvoiu” Târgu-Jiu, Școala Gimnazială ”George Uscătescu” Târgu-Cărbunești, Liceul Tehnologic Bustuchin, Liceul Teoretic Novaci, Școala Gimnazială Nr. 1 Bumbești-Jiu, Școala Gimnazială Nr. 1 Rovinari, Liceul Tehnologic Turceni, Colegiul Tehnic Mătăsari, Școala Gimnazială Nr. 1 Motru și Liceul Tehnologic Tismana. Evaluarea s-a făcut pe bază de programare telefonică, la secretariatul unităților școlare în care funcționau centrele de evaluare. Potrivit datelor centralizate de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Gorj, în perioada 22 februarie – 14 martie, au fost evaluați aproape 500 de preșcolari; doar pentru 11 dintre aceștia a fost recomandată înscrierea în grupa mare.

Centru de permanență la CJRAE Gorj
În perioada 15 martie – 15 septembrie, în fiecare zi de marți, în intervalul orar 10.00 – 14.00, la sediul CJRAE Gorj va funcționa un centru de permanență unde vor fi evaluați copiii care nu s-au prezentat la centrele de evaluare psihosomatică din perioada prevăzută în calendar. Pentru Centrul de evaluare din cadrul CJRAE Gorj, programările se vor face în perioada 15 martie – 15 septembrie, la secretariatul instituției. În vederea realizării evaluării psihosomatice a copiilor, părinții/tutorii legali vor obține în prealabil o adeverință de la medicul de familie/pediatru prin care se atestă că preșcolarul este ”clinic sănătos”/”apt pentru școală”. Cererile privind evaluarea psihosomatică a copilului vor fi furnizate de către Centrul de evaluare și vor fi completate în ziua evaluării copilului. Rezultatul evaluării va fi comunicat în scris părintelui/tutorelui care a solicitat evaluarea și nu poate fi contestat.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here