Evaluarea Națională în Gorj – Șase medii de 10 și promovabilitate de 70%

755

Aproximativ 70% dintre absolvenții de gimnaziu din județul Gorj care au participat la Evaluarea Națională au obținut medii mai mari sau egale cu 5, promovând astfel examenul. Șase dintre ei au obținut nota maximă la ambele probe scrise, iar alți 23 de candidați au promovat examenul cu medii cuprinse între 9.90 și 9.97. Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 27 iunie, după soluționarea contestațiilor. În premieră, anul acesta, notele candidaților au fost publicat în format anonimizat.

În județul Gorj, anul acesta, la Evaluarea Națională s-au înscris 3186 de candidați. La proba de Limba și literatura română s-au prezentat 3062 dintre candidați, iar la Matematică 3061. Dintre candidații care au susținut ambele probe ale examenului, 2154 au reușit să obțină cel puțin media 5. Șase dintre ei au promovat Evaluarea Națională cu media maximă – 10. Este vorba despre absolvenți de la Școala Gimnazială Bărbătești, Școala Gimnazială ,,Constantin Brâncuși” Târgu-Jiu, Școala Gimnazială ,,Constantin Săvoiu” Târgu-Jiu, Liceul Tehnologic Turceni, Școala Gimnazială ,,Gheorghe Tătărescu” Târgu-Jiu și Școala Gimnazială ,,Sfântul Nicolae” Târgu-Jiu. Alți 385 de candidați au obținut medii cuprinse între 9.00 și 9.97. La nivel național, 135.101 candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5, adică 76.10%. Dintre aceștia, 839 de candidați au încheiat examenul cu media generală 10.

Contestațiile se pot depune până astăzi, la ora 12.00
Contestațiile au putut fi depuse în cursul zilei de ieri, în intervalul orar 16.00 – 19.00. Candidații nemulțumiți de rezultatele obținute mai pot cere recorectarea lucrărilor și astăzi, între orele 8.00 și 12.00. Contestațiile pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 27 iunie. Anul acesta, pentru prima dată, notele elevilor s-au publicat prin anonimizarea numelui și a prenumelui, pe baza unui cod unic comunicat fiecărui candidat. Măsura este în acord cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Media generală de admitere, care se calculează considerând 80% media de la evaluarea națională și respectiv 20% media anilor de gimnaziu, urmează să fie afișată după finalizarea contestațiilor.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here