Evaluarea Națională: 161 de medii micșorate după contestații

686

Ministerul Educației a prezentat, marți, rezultatele contestațiilor de la Evaluarea Națională 2024. În Gorj, au fost depuse peste 400 de contestații.
Astfel, la Limba și literatura română au fost 234 de contestații. 128 de note au crescut, opt au rămas la fel, iar 98 au fost micșorate.
De exemplu, în cazul unui absolvent de gimnaziu de la Runcu, nota 8,65 de la Română a fost majorată la 9,45. La fel, la Motru, nota inițială de 8.95 a fost mărită la 9.40. Iar în cazul unui elev de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”, nota 8.60 de la Română a crescut aproape cu un punct, după contestații, ajungând la 9.50.
Nu la fel de norocos a fost un absolvent al Școlii Gimnaziale nr. 1 din Bumbești-Jiu. Acesta a contestat nota 6.20 de la Română și s-a trezit, după recorectarea lucrării, cu o notă sub 5, mai exact 4.95. La fel a pățit și un elev de la Școala Gimnazială „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu care s-a declarat nemulțumit de nota 9.55 de la Română, însă după contestații a primit doar 8.95!
În schimb, la Matematică au fost depuse 177 de contestații. Doar 84 de note au fost mărite, în timp ce 63 de lucrări au fost depunctate. Un elev de la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu”, care a luat inițial 9.95 la Matematică, a fost notat cu 10.00, după contestație. Și o elevă de la o școală din Târgu Jiu a reușit, după contestație, să obțină nota 10 la Matematică și media finală 10. Alte 30 de note de la Matematică au rămas neschimbate.
În total, vorbim despre 212 note mărite, 38 nemodificate și 161 de note micșorate.

Admiterea la liceu
Absolvenții claselor a VIII-a se pregătesc acum pentru admiterea la liceu. Astăzi, pe site-ul admitere.edu.ro va fi publicată ierarhia la nivel judeţean a absolvenţilor claselor a VIII-a. Media din gimnaziu este primul criteriu de departajare în cazul elevilor cu medii egale.
În prima etapă a admiterii în învăţământul liceal din acest an, completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţi, se va derula în perioada 11 – 12 iulie şi 15 – 22 iulie. Tot în aceste intervale urmează să se completeze fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a care doresc să participe la admitere în alt judeţ, respectiv depunerea/transmiterea fişelor, conform procedurii stabilite de Comisia naţională de admitere.
Repartizarea computerizată a candidaţilor din seria curentă, precum şi a celor din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2024 – 2025 va avea loc în data de 24 iulie.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here