Evaluarea externă a unităților de învățământ preuniversitar pentru acordarea acreditării se poate face online

803

Ministerul Educației și Cercetării a anunțat că, pe perioada stării de alertă, activitățile de evaluare externă în vederea acordării autorizației de funcționare provizorie și a acreditării pentru unitățile de învățământ preuniversitar de stat și particular se pot derula online.

Săptămâna trecută, în Monitorul Oficial al României a fost publicat un ordin de ministru care aprobă și detaliază procedura de derulare online a activităților de evaluare externă în vederea acordării autorizației de funcționare provizorie și a acreditării pentru unitățile de învățământ preuniversitar de stat și particular. ,,Luând în considerare diversele situații întâmpinate în această perioadă, care au condus la unele întârzieri, Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP) a decis să deruleze activitățile de evaluare externă, în vederea acordării autorizației de funcționare provizorie, până pe 31 iulie 2020, pentru a nu periclita începerea anului școlar 2020-2021. Toate cererile de evaluare externă înregistrate la ARACIP până la data de 15 iunie 2020, inclusiv, vor fi analizate/reanalizate. Cererile de evaluare externă în vederea acordării autorizației de funcționare provizorie, complete sau care se completează în urma reanalizării până la data de 30 iunie 2020, inclusiv, vor fi planificate pentru derularea activităților de evaluare externă în termenul nou aprobat: până la 31 iulie 2020. Cererile de evaluare externă în vederea acreditării, respectiv cele de evaluare externă periodică reanalizate, care vor fi completate în noile termene acordate, vor fi planificate pentru derularea activităților de evaluare externă, odată cu începerea cursurilor din anul școlar 2020-2021”, se arată într-un comunicat de presă emis de Ministerul Educației și Cercetării. Activitățile de evaluare externă se derulează în format online în perioada stării de alertă, respectiv la fața locului, în situații normale din punct de vedere sanitar, după încheierea stării de alertă.
ROXANA LUPU

1 COMENTARIU

  1. Demult nu exista aceasta evaluare externa și toate lucrurile mergeau destul de bine. Acum ne trebuie evaluatori plătiți regește din banul statului ca sa facă ce?!!! Un învățamant din ce în ce mai slab cu profesori slab pregătiți, aici e problema.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here