Evacuat din locuința primăriei. Chirie de 50 de lei, neplătită cu lunile

8015

Un bărbat din orașul Rovinari a fost dat în judecată de primărie și evacuat din locuința socială. Acesta nu a mai achitat chiria și nici utilitățile de mai bine de un an și jumătate. Rămas fără locuință, bărbatul va trebui să scoată din buzunar și aproape 3.500 de lei, datoria la chirie și întreținere.

Orașul Rovinari a solicitat, în instanță, evacuarea chiriașului din locuința socială și obligarea acestuia la plata sumei de 3.440,14 lei, reprezentând chiria restantă și utilitățile neachitate în perioada aprilie 2019 – octombrie 2020. În plus, primăria a mai cerut evacuarea locatarului din imobilul situat pe str. Prieteniei, bl. C1.

Chirie modică, datorii mari
Contractul de închiriere a fost semnat în anul 2016. Ulterior, în 2017, contractul a fost reînnoit, durata acestuia fiind prelungită până în 2022. Locatarul avea obligația de a plăti o chirie lunară în valoare de 50 de lei.
Mai mult, prin contract s-a prevăzut ca plata chiriei și a cheltuielilor lunare referitoare la utilități să se facă în termen de 5 zile de la înștiințare.
Deși a fost somat în mai multe rânduri să-și achite obligațiile restante, rovinăreanul a ignorat înștiințările primăriei. În cele din urmă, administrația locală a fost nevoită să deschidă proces în instanță, având ca obiect pretenții.
„Admite acţiunea. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 3.440,14 lei, reprezentând chirie şi utilităţi pentru perioada aprilie 2019-octombrie 2020. Dispune evacuarea pârâtului din locuința situată în oraşul Rovinari, str. Prieteniei, județul Gorj. Respinge cererea reclamantului de acordare a cheltuielilor de judecată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, cerere ce se va depune la Judecătoria Târgu-Jiu”, a decis Judecătoria Târgu-Jiu, pe data de 17 mai, sentința putând fi contestată.
Instanța a constatat că în contractul de închiriere au fost prevăzute clauze speciale, conform cărora actul se consideră reziliat de drept, fără punerea în întârziere și fără alte formalități, în cazul în care chiriașul nu a achitat chiria pe o perioadă de 6 luni. Prin urmare, în acest caz a intervenit rezilierea de drept a contractului, Judecătoria Târgu-Jiu dispunând evacuarea chiriașului din imobil.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here