Europarlamentarii de la Colegiul Tehnic Motru pornesc pe drumul eradicării sărăciei – “Solidari cu cei de lângă noi” – Demararea proiectului Euroscola 2015

295

Colegiul Tehnic Motru s-a înscris la proiectul de talie internațională Euroscola, demarat de Biroul de Informare al Parlamentului European în România (BIPE) şi Ministerul Educaţiei și Cercetării Științifice (MECS), care se va desfășura sub motto-ul Anului european pentru dezvoltare „Lumea noastră. Demnitatea noastră. Viitorul nostru.”
Anul european pentru dezvoltare este dedicat acțiunilor externe ale Uniunii Europene, rolului pe care îl joacă Europa în lume și angajamentului său față de eradicarea sărăciei la nivel global, implicării cetățenilor europeni în acțiuni de dezvoltare. Împreună avem mai multe șanse să eradicăm sărăcia și să le întindem o mână de ajutor celor aflați în suferință. De aceea, pentru acest an tema proiectului “Solidari cu cei de 11275575_925076274223890_1069206242_nlângă noi” se adresează unei comunităţi defavorizate, care se confruntă cu sărăcia.
“Împreună cu doamna directoare Niculina Chiţulescu am selectat cei mai buni elevi care au reușit să răspundă unei game diverse de aptitudini și competenţe necesare în implementarea proiectului, Astfel, devenind deja o tradiție, în cadrul acestui proiect vom aborda în acest an tema sărăciei în rândul persoanelor care provin din comunităţi defavorizate. În plus, prin faptul că suntem o echipă, fiecare dintre noi are posibilitatea de a deveni responsabil, înțelegând faptul că realizarea fiecărei activităţi este condiţionată de efortul, cooperarea, seriozitatea, înţelegerea, punctualitatea şi încrederea pe care le investim în acest proiect. Prin urmare, participând la acest concurs, depăşind programa şcolară, fiecare dintre noi se maturizează, întrucât conştientizează faptul că reprezentăm Colegiul Tehnic Motru, judeţul Gorj, dar şi România în inima Uniunii Europene”. (profesor coordonator Mihaela Crăciunescu). Detalii proiect Euroscola:
http://www.europarl.ro/ro/ue_si_tinerii/euroscola.html;jsessionid=73977ED03E54ED99DBA6778388554BEA
Detaliile activitati Young Spirits for Humanity: http://youngspiritsforhumanity.weebly.com/
Adrian-Vladimir Costea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here