Europa vrea personal medical şi agricultori din Gorj

169

ajofm declaratii drepturi autorAgenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, prin serviciul de ocupare Eures, pune la bătaie o nouă ofertă de muncă în statele Uniunii Europene.

O firmă din Bavaria, Germania, caută zece asistenţi medicali care să lucreze cinci zile pe săptămână a câte opt ore. Cerinţele locului de muncă sunt deţinerea de calificare în domeniu şi cunoaşterea limbii germane. Angajatorul oferă o durată a contractului cu caracter permanent, un salariu de circa 2.000 de euro brut pe lună, precum şi sprijin în obţinerea permisului de muncă, obţinerea unei locuinţe şi învăţarea limbii germane în şcoală proprie. Acestei oferte i se adaugă o alta la fel de atractivă pentru cei aproape 10.000 de şomeri gorjeni. În diverse localităţi din Danemarca se caută un număr de 40 de lucrători în ferme de creştere a porcilor. Ocupanţii acestor posturi vor trebui să hrănească animalele, să cureţe grajdurile, să efectueze injecţii, să asigure asistenţă la naşterea animalelor, să întreţină şi să repare echipamentele din ferme, să ţină evidenţa animalelor, să execute inseminarea animalelor, precum şi să efectueze tratamente de bază.

Contracte de 1.260 de euro/lună

Candidaţii trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 şi 30 de ani, să fi absolvit în anul 2009 sau 2010 liceul agricol sau USAMV, facultăţile Zootehnie şi Medicină Veterinară. Pot candida şi studenţii din ani terminali, specialităţile mai sus menţionate, dar care deţin experienţă de muncă în domeniul agricol. Aplicanţii trebuie să fie flexibili cu privire la data de începere a muncii, să deţină carnet de conducere şi eventual să aibă experienţă în condusul tractorului. Durata contractului este cuprinsă între şase şi 18 luni, angajaţii trebuind să efectueze minim 37 de ore pe săptămână de muncă, cu posibilitatea de efectuare a unor ore suplimentare. Angajatorii mai solicită candidaţilor cunoaşterea limbii engleze, oferind un salariu de 1.260 de euro/lună/brut. Din salariu se scade impozitul şi contribuţia pe piaţa muncii. Pentru fiecare an lucrat în Danemarca, stagiarii pot solicita la autorităţile fiscale locale daneze o anumită deducere de impozit.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here