Eurodeputatul Victor Boştinaru răspunde acuzaţiilor PDL Gorj

238

Victor Boştinaru a remis ieri un comunicat de presă în care comenta acuzele aduse de PDL Gorj referitoare la “cazul” Emil Bobu, petrecut în decembrie 1989.

Conform eurodeputatului: „De ceva vreme şi în momente cheie, se readuce în discuţie seara zilei de 22 decembrie 1989, atunci când Emil Bobu, ministru de interne şi viceprim-ministru în perioada comunismului, a fost reţinut la Găeşti de către membrii Comitetului Orăşenesc de Salvare Găeşti. Declaraţia lui Emil Bobu conform căreia eu, împreună cu ceilalţi găeşteni, i-am luat ceasul şi suma de 6000 de lei, le-a dat prilejul celor de la PDL să răspândească acuzaţii false, în lipsa totală a oricăror altor argumente sau fapte care să poată spăla abuzurile regimului Traian Băsescu, atacurile la adresa presei sau prestaţia denigratoare la adresa României a eurodeputaţilor PDL în Parlamentul European. Alături de aceste rânduri vă prezint procesul verbal din seara zilei de 22 decembrie 1989, de la ora 19:30, întocmit în Casa de Cultură a oraşului Găeşti, judeţul Dâmboviţa, în care sunt detaliate obiectele şi documentele găsite asupra lui Emil Bobu şi asupra şoferului său Eugen Horvath, în prezenţa altor şase persoane care îl şi semnează.
ProcesVerbal1ProcesVerbal2În acest document se arată clar faptul că asupra lui Emil Bobu s-au găsit şi s-au predat mai departe unităţii militare care l-a preluat, pe lângă alte obiecte, un ceas de mână marca Seiko şi suma de 5.500 de lei.
Mai mult decât atât, procesul verbal este contrasemnat de cel care a primit toate obiectele din documentul menţionat şi care l-a preluat pe Emil Bobu la Unitatea Militară 01901 din localitatea Titu, respectiv căpitanul Toma Nicolae. De asemenea, procesul verbal şi unele dintre documentele aflate în posesia lui Emil Bobu au fost transmise Instanţelor Militare care l-au anchetat pe acesta. Acest document este dovada veridicităţii afirmaţiilor mele şi a onestităţii tuturor membrilor Comitetului Orăşenesc de Salvare Găeşti, implicaţi în operaţiunea de reţinere a lui Emil Bobu şi de predare a acestuia Instanţelor Militare.”
M.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here