EuroChallenge – o bucurie, campionatul e datorie!

325

Energia este la doar câteva zeci de ore de primul său meci în cupele europene, iar toată suflarea baschetbalistică gorjeană este conectată la acest eveniment major în viaţa echipei.

Înaintea meciului cu Tartu Rock, prima confruntare europeană a baschetului gorjean, emoţiile au pus stăpânire pe oficialii Energiei, care îşi doresc, în primul rând, o participare meritorie, cu un joc frumos, spectaculos, de calitate. Preşedintele secţiei de baschet a clubului târgujian, Dan Cumpănaşu, recunoaşte că participarea în cupele europene, meciurile internaţionale pe care Energia le va disputa în acest an, se transpun într-o mare bucurie şi de ea nu se leagă niciun alt obiectiv. Singurul obiectiv este acela de a bucura ochii suporterilor veniţi să încurajeze echipa: “Emoții sunt, am emoții la orice meci indiferent unde și cu cine jucăm. Este normal. Sper să facem partide bune, frumoase, să jucăm un baschet de calitate”, a declarat oficialul Energiei. Acesta mai spune că obiectivele echipei sunt legate de competiţiile interne, acolo unde şi cere echipei performanţe: “Ierarhia corectă la nivel de importanță e cea pe care o bănuiți: campionat, Cupa României și abia apoi cupele europene. Ce ne dorim de la acest sezon? În campionat vrem să ne clasăm pe o poziție cât mai înaltă, vrem să obținem un loc superior față de ce am realizat până acum în restul anilor în care am evoluat pe o primă scenă. Vrem cel puțin locul 6, de aceea și obiectivul este clasarea în locurile 1-6, un obiectiv realizabil din punctul meu de vedere”, a completat Cumpănaşu.

Îşi joacă şansa
Debutând în FIBA EuroChallenge într-o grupă în care se află doar echipe cu o vastă experienţă la acest nivel sau chiar la un nivel şi mai ridicat, Energia vrea să speculeze orice oportunitate de a merge mai departe din grupă. “Legat de cupele europene, am discutat și cu staff-ul tehnic al echipei despre șansele pe care le avem contra celor trei echipe din grupa noastră. Sunt echipe cu tradiție în cupele europene, în timp ce noi suntem abia la debut. Sunt echipe cu care ne vom juca șansa, așa că ne-am propus să facem trei victorii. Printr-un concurs de împrejurări putem ajunge în faza a doua a competiției, însă este greu”, a mai declarat Dan Cumpănaşu.

Analiza adversarilor
Preşedintele gorjenilor a făcut, înaintea startului în competiţia europeană, o succintă analiză a adversarilor. Cumpănaşu crede că echipa ungară ar putea fi învinsă de două ori de Energia, Lukoil Sofia este aproape imposibil de învins, în vreme ce de la meciul de debut, cel cu Tartu Rock, aşteaptă un succes care ar putea veni şi cu ajutorul fanilor: “Cel mai dificil adversar din grupă este Lukoil Sofia, Asesoftul Bulgariei. Această echipă, chiar dacă a pierdut anul trecut finala campionatului este o echipă puternică, valoroasă cu jucători care au evoluat și în EuroCup. Avem două meciuri foarte grele cu bulgarii. Echipa din Ungaria, Kormend, este una pe care ne-am propus să o învingem de două ori, și la noi și la ei. Primul meci e la ei. În schimb, echipa din Estonia, Tartu Rock este primul nostru adversar în cupele europene, este o echipă incomodă, o echipă care în ultimii 12 ani a participat de vreo 10 ori în cupele europene. Au tradiție, și chiar dacă au un debut de sezon ezitant, sunt imprevizibili. Cu ajutorul fanilor sperăm să obținem victoria acasă”, a mai declarat Dan Cumpănaşu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here