Eugen Pîrvulescu crede că Pandurii ar putea termina campionatul fără să mai piardă – „Vrem să o ținem din victorie în victorie!”

197

Pandurii a reușit să-și câștige punctele pierdute acasă din deplasări și echipa a revenit pe o poziție favorabilă atacării unui loc de Europa League. Urmărind și programul pe care echipa îl are până la finele stagiunii, Eugen Pîrvulescu crede că Pandurii poate încheia campionatul în forță, cu o nouă clasare care să dea dreptul echipei la o nouă participare în cupele europene.

Moralul este unul bun după succesul de la Mediaș, conducerea gorjenilor visând cu ochii deschiși având în față și un program mai lejer în următoarele trei etape: „Vrem să o ţinem din victorie în victorie. Eu personal îmi doresc să nu mai pierdem niciun meci până la finalul sezonului, şi chiar dacă avem două deplasări grele la Steaua şi FC Vaslui putem să nu pierdem mai ales că echipa noastră joacă bine în deplasare. Nu ar fi o surpriză să nu pierdem la Steaua sau Vaslui, am dovedit că suntem o echipă incomodă”, a declarat Eugen Pîrvulescu, președintele executiv al Pandurilor.

Săgeata, declicul de acasă?
Dacă la nivelul punctelor acumulate echipa este în grafic, problema cea mare rămâne cea a evoluțiilor pe teren propriu, acolo unde datoriile către public sunt mari în acest sezon. „Lumea e supărată pentru că nu câştigăm acasă. Nu ne ascundem, ştim că rezultatele în acest retur nu au fost bune pe teren propriu, dar sunt convins că de acum încolo vom reuşi să legăm victorii. Şi noi ne dorim să câştigăm, mai ales că nu a fost meci în care să jucăm sub o medie de 3-4 mii de spectatori”, spune Eugen Pîrvulescu despre situația meciurilor de pe teren propriu ale Pandurilor. Acesta crede că un succes cu Săgeata va fi un declic pentru întreaga echipă în ceea ce privește evoluțiile de pe teren propriu: „Trebuie să gândim pozitiv, trebuie să câştigăm luni. Ar fi un frumos cadou înainte de Paşti făcut suporterilor. Sunt trei puncte foarte importante, jucăm cu o echipă din partea a doua a clasamentului, o echipă imprevizibilă şi care la fel ca noi a reuşit să câştige la Mediaş, un teren unde se iau greu puncte”, a mai spus oficialul Pandurilor. Pîrvulescu le cere în continuare răbdare suporterilor promițându-le că lupta pentru Europa se va da până în ultimul moment, așa cum s-a întâmplat și în campionatul trecut: „Îi rog pe spectatori să fie alături de echipă, de băieţi. Chiar dacă am avut aceste sincope, trebuie să vedem că şi alte echipe au avut probleme, adversarele noastre din cursa pentru Europa au făcut şi ele paşi greşiţi. Oricum, lupta va fi încinsă până la final, şi tocmai de aceea băieţii au nevoie de susţinere. E clar că vom lupta până la final”.

Calculele pentru Europa
Locul 4, ultimul care va da dreptul unei echipe din campionatul intern să se înscrie în cupele europene, este unul foarte disputat în acest moment între trei, poate chiar patru echipe. Pe lângă Pandurii, în luptă se află Dinamo, dar și FC Vaslui, deși în cazul acestei echipe mai aproape pare a fi retrogradarea, prin neprimirea licenței, decât Europa League. În fine, cu ceva șanse, deși mult mai mici, se poate considera ca fiind în această luptă și CFR Cluj, dar Eugen Pîrvulescu le vede doar pe Dinamo și Vaslui contracandidate serioase pentru acest loc 4: „E nebunie şi pentru locul 4, ne batem acolo cu două echipe. Etapa trecută a fost Vasluiul pe locul 4, acum e Dinamo, etapa viitoare vom fi noi. Şi acolo vrem să terminăm campionatul, să nu ne mai dăm jos de pe acest loc”. Președintele executiv al Pandurilor crede că pentru a ajunge acolo unde și-a propus, Pandurii mai are nevoie de cinci victorii: „Nu fac socoteli, însă pot spune că lupta pentru locul 4 se va da până la final. Mai sunt opt etape, deci 24 de puncte puse la bătaie. Eu cred că dacă noi vom obţine 15 puncte ne vom califica în Europa. Mai avem patru meciuri acasă cu echipe din partea a doua a clasamentului, aşa că ar trebui să obţinem patru victorii, 12 puncte, aşa că, dacă vom mai face o victorie în deplasare, cred că ne vom califica în Europa şi obiectivul va fi atins”, a explicat Eugen Pîrvulescu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here