Eufimia Dumitrescu: „Căutăm un ortoped, trebuie să îl avem la spital până la venirea iernii”

187

Eufimia DumitrescuManagerul Spitalului Orăşenesc Novaci continuă să caute un ortoped pentru a pune în funcţiune Compartimentul Ortopedie-Traumatologie. Deşi a făcut nenumărate demersuri în acest sens, până în prezent se pare că nimeni nu doreşte acest post. Totuşi, Eufimia Dumitrescu spune că problema trebuie rezolvată până la sosirea iernii.

Chiar dacă până în prezent căutările Eufimiei Dumitrescu nu au avut succes, ea nu renunţă. „Ne interesăm mereu de ortoped, pentru că vine iarna şi chiar avem nevoie de un astfel de specialist. Trebuie să rezolvăm această problemă până la venirea iernii”, a mărturisit managerul Spitalului Orăşenesc Novaci.

La ora actuală, Spitalul Orăşenesc Novaci nu are compartiment de Ortopedie – Traumatologie. Condiţii pentru înfiinţarea unui astfel de compartiment există, singurul factor absent este un medic specialist ortoped. Conducerea unităţii susţine că a făcut demersuri în scopul găsirii unui ortoped şi angajării lui; pentru că nu a reuşit acest lucru până în prezent, managerul spitalului va continua să caute un specialist, pentru ca în cel mai scurt timp să se înceapă activitatea pe Ortopedie. „Continuăm să căutăm un ortoped. Probabil că şi specialitatea e mai dificilă şi sunt mai puţini specialişti. Deocamdată nu ştim de unde am putea să îl luăm, pentru că am încercat foarte multe variante până în prezent şi nu am reuşit nimic. Totuşi, nu renunţăm şi trebuie să găsim un ortoped pentru a pune în funcţiune compartimentul de Ortopedie – Traumatologie”, a confirmat Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci.

Compartimentul Ortopedie – Traumatologie, pregătit să funcţioneze

Datorită investiţiilor realizate în ultima perioadă la Spitalul Orăşenesc Novaci, această unitate spitalicească are capacitatea de a oferi servicii medicale de calitate. Pentru punerea în funcţiune a compartimentului Ortopedie – Traumatologie ar mai fi nevoie doar de un medic. „Întâi trebuie găsit medicul specialist ortoped, apoi se începe activitatea pe acest compartiment. Eu paturi am; sunt 30 la Chirurgie, dintre care cinci le-am putea utiliza pentru Ortopedie – Traumatologie. Deci am avea tot ce ne trebuie, fiind nevoie doar să mai găsesc medicul care să se ocupe de compartiment. Înfiinţarea unui astfel de compartiment cu cinci paturi este o idee la care m-am gândit pentru a rezolva problema cazurilor pe acest segment”, a explicat Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci.

Problema de rezolvat până la venirea iernii

Demersurile pentru angajarea unui medic ortoped au început de ceva vreme, dar până în prezent nu s-au soldat cu rezultatul dorit. Totuşi, conducerea spitalului continuă căutările, mai ales că această unitate deserveşte şi staţiunea montană Rânca, unde, în perioada iernii se petrec diverse accidente, iar victimele acestora sunt trimise la Târgu-Jiu, tocmai pentru că nu pot fi tratate la Novaci din lipsa unui ortoped. „Până la urmă trebuie să rezolv cumva această problemă; trebuie să găsesc un specialist măcar cu jumătate de normă, deşi aş prefera unul cu normă întreagă, pentru că e păcat că avem tot ce ne trebuie şi suntem puşi în situaţia de a trimite pacienţii la Târgu-Jiu, în timp ce noi avem toate condiţiile aici. Dar nu avem medic”, menţionează Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here