Etapa specială a Evaluării Naționale începe pe 5 iulie

472

Probele scrise din cadrul etapei speciale a Evaluării Naționale vor începe pe 5 iulie, a doua zi după afișarea rezultatelor finale ale primei sesiuni a Evaluării Naționale. Înscrierile pentru această etapă specială a Evaluării Naționale se vor desfășura în perioada 28 iunie – 2 iulie.

Conform Ordinului pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului educației și cercetării nr. 5.455/2020 privind organizarea și desfășurarea evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul școlar 2020—2021, ”absolvenții învățământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare/carantină/au prezentat valori ale temperaturii peste limitele admise în ziua desfășurării probelor sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu au putut finaliza/participa la probele evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a pot susține probele examenului în etapa specială”.
Potrivit calendarului anunțat de Ministerul Educației, candidații înscriși la etapa specială a Evaluării Naționale vor susține proba scrisă la Limba și literatura română pe 5 iulie, proba la Matematică este programată pe 6 iulie, iar cea la Limba și literatura maternă pe 7 iulie. Primele rezultate vor fi afișate pe 9 iulie, la ora 12.00, contestații se vor putea depune în aceeași zi, în intervalul orar 14.00 – 20.00, iar rezultatele finale vor fi afișate 12 iulie, după ora 12.00.
Candidații care au participat la una sau mai multe dintre probele de examen, dar care nu au putut finaliza examenul li se recunosc probele desfășurate în perioada 22—25 iunie 2021.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here