Etăgan: ,,Ruşeţ este unul dintre cei mai activi şi cei mai performanţi lideri care există în mişcarea sindicală”

185

etaganSecretarul general al Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia (USMO), totodată trezorier în cadrul Biroului Executiv ales al Federaţiei Naţionale Mine-Energie (FNME), Gheorghe Etăgan l-a felicitat pe Ion Ruşeţ ca urmare a victoriei obţinute sâmbătă la Conferinţa Extraordinară a Uniunii Sindicale Mine-Energie Jilţ-Turceni.

Etăgan a participat la lucrările conferinţei organizate la Mătăsari, în calitate de invitat. ,,Ruşeţ este unul dintre cei mai activi şi cei mai performanţi lideri care există în mişcarea sindicală din FNME. Este lider de sindicat la nivel înalt din 1994, este o reconfirmare pentru personalitatea lui şi pentru ce a făcut în zona Jilţ şi bineînţeles şi în celelalte zone din Oltenia, dar şi la nivel de ţară pentru că dânsul este şi vicepreşedintele nostru la nivelul Federaţiei Mine-Energie, pe România”, a declarat Etăgan. Acesta a lăudat performanţele lui Ruşeţ subliniind că implicarea senatorului în politică şi, implicit, înscrierea sa în PD-L nu l-au făcut pe parlamentarul-sindicalist să uite de mişcarea sindicală, ori de problemele pensionarilor.

,,Chiar dacă este parlamentar din partea PD-L-ului, Ruşeţ a dovedit, în acest mandat, că sprijină activitatea sindicală, sprijină activitatea minieră şi energetică şi chiar, în unele momente, nu a fost pe aceiaşi linie cu partidul de guvernământ din care face parte şi s-a opus anumitor înţelegeri făcute la nivel de partid. Mă refer la Legea pensiilor, la ultimele acţiuni ale partidului de guvernământ care vor să elimine contractele la nivel de ramură, la nivel naţional, plus alte înţelegeri care s-au făcut la nivel local şi judeţean”, a declarat Etăgan. Acesta a anunţat, de asemenea, că din cadrul USMO vor participa la acţiunile sindicale din capitală 200 de membrii.

,,La nivel de USMO vor pleca la mitingul de la Bucureşti în jur de 200 de membrii de sindicat în regim de fără plată, adică nu se va pleca în regim de delegaţie”, a conchis Etăgan.

A.Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here