Eşecul cu Olimpia i-a fost fatal lui Iencsi!

214

Pandurii nu are doar probleme de ordin juridic sau financiar, ci şi în plan sportiv. Gorjenii nu au reuşit până acum să câştige vreun joc la Motru, iar ultima sincopă de pe teren propriu i-a fost fatală antrenorului Adrian Iencsi. După un meci şters, Olimpia Satu Mare s-a impus la limită în faţă gazdelor, singurul gol al confruntării fiind marcat de Lusamba în minutul 57. Se pare că principalul creditor al clubului, Marin Condescu, şi fostul principal, Adrian Iencsi, nu au fost pe aceeaşi lungime de undă în privinţa obiectivului. Condescu a declarat că despărţirea de fostul rapidist s-a produs amiabil, iar lipsa rezultatelor a dus la plecarea tehnicianului. “S-a ajuns aici din cauza rezultatelor, dar problema la ultimul meci de acasă nu a fost atât rezultatul, ci comportamentul echipei, care nu avea chef de fotbal. Iencsi a moştenit un lot, dar jumătate din jucători i-a adus el, a avut libertatea necesară. A fost o despărţire corectă, fără supărare, omul n-a cerut nimic în plus decât plata la zi. Nu există alt obiectiv decât promovarea, suntem la 6 puncte de baraj. Dacă Iencsi crede că e normal doar să vrem salvarea de la retrogradare, trebuia să-şi dea demisia de atunci. Nu cunosc aceste afirmaţii ale sale”, a declarat Condescu. Până la numirea unui nou antrenor, Marcel Ploaie şi Dorian Gugu se vor ocupa de echipă.

Iencsi: “Şi eu aş fi dorit o echipă gată facută”
Vizibil afectat după decizia luată de conducerea clubului, Adrian Iencsi speră ca Pandurii să renască după plecarea sa. Tehnicianul a declarat că ar fi avut nevoie de mai mult timp, dar respectă hotărârea lui Condescu. “Preşedintele a fost supărat că nu am avut o evoluţie bună, nu am reuşit să câştigăm, şi dânsul a considerat că e mai bine să ne despărţim. La experienţa dânsului, dacă asta crede că e cea mai bună soluţie, nu pot decât să fiu de acord. Vrea binele clubului, şi eu am făcut tot ce a depins de mine. Aveam încredere în echipă, pentru mine băieţii aceştia chiar sunt minunaţi. Eu zic că am dat totul, la antrenamente şi la jocuri, dar ştiţi foarte bine că în vară n-am avut o pregătire centralizată sau meciuri de verificare. Cred că era nevoie de timp şi răbdare pentru o echipă competitivă, din iarnă am fi arătat altfel. Sper din tot sufletul ca plecarea mea să fie cea mai bună soluţie, m-am ataşat foarte mult de oraşul acesta şi de club. La Pandurii, deşi sunt probleme, s-a păstrat un spirit frumos”, a spus Iencsi. Antrenorul a recunoscut totuşi că propunerea conducerii l-a surprins, şi a spus că la Târgu-Jiu sunt obiective prea îndrăzneţe în acest moment.
“Nu mă aşteptam la această decizie. Pentru echipa asta, salvarea ar fi să rămână în Liga a doua. Are jucători tineri, pe care i-am folosit, am avut şi rezultate, dar e firesc să nu ai constanţă. Probabil că pretenţiile sunt mai mari din partea conducerii. Cum poţi să tragi la promovare? O echipă care îşi propune asta trebuie să fie deja creată, să facă pregătirea împreună, eu aşa consider. Dar cei din conducere, se pare, au o altă părere, şi atunci înţeleg schimbarea mea. Sper ca înlocuitorul meu să poată face acest lucru. Eu am venit să ajut, să muncesc, şi eu aş fi dorit să am o echipă gata făcută”, a declarat Iencsi pentru gorjeanul.ro

Pandurii Târgu Jiu – Olimpia Satu Mare: 0-1 (0-0)
Pandurii: D. Popescu – Vodă (`46, M. Maxin), Turda, D. Lung, D. Drugă, Dănăricu, Brînzan, Şut (`73, Șendroiu), Dodoi (`73, Pîrvulescu), Cip. Rus, Bujor. Antrenor: Adrian Iencsi.
Olimpia: Fl. Muntean – Cr. Munteanu, R. Rus, D. Muntean, Duruş, Miholca, Hlinca, Vas. Pop, Lusamba (90+1, Villand), Jurj (85, Bura), Brata. Antrenor: Zoltan Ritli.

Clasament Liga 2 (Etapa 10)
1. AFC Hermannstadt 25
2. Dunărea Călăraşi 22
3. Chindia Târgovişte 18
4. ASA Târgu Mureş 18
5. FC Academica Clinceni 18
6. Ripensia Timişoara 17
7. CS Mioveni 17
8. FC Argeş 15
9. Sportul Snagov 15
10. Dacia Unirea Brăila 14
11. ASU Politehnica Timişoara 13
12. Olimpia Satu Mare 13
13. Pandurii Târgu Jiu 12
14. CS Afumaţi 12
15. Metaloglobus Bucureşti 11
16. UTA Arad 10
17. Ştiinţa Miroslava 8
18. Foresta Suceava 7
19. Luceafărul Oradea 6
20. CS Baloteşti 6

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here