Eșec dureros cu Gloria! Andrieș: ,,Ne asumăm acest duș rece!”

925

CSM Târgu Jiu a suferit prima înfrângere categorică din această ediție a Ligii Florilor. Trupa gorjeană nu a a putut să-i facă față experimentatei Gloria Bistrița și a cedat confruntarea din Sala Sporturilor la zece goluri diferență, 23-33. Cele două echipe au mers cap la cap doar în primele minute, dar, treptat, diferența s-a făcut la eficacitate. Ghinionul a făcut ca alb-albastrele să lovească de trei ori bara în partea întâi a jocului. Au fost și alte ratări din situații unu la unu, astfel încât trupa din Transilvania s-a desprins la pauză, scor 11-17. Ambele portărițe au fost în zi mare, Ekaterina Dzukheva și Renata Arruda limitând proporțiile scorului. Cea mai bună marcatoare a CSM-ului a fost Ana Ciolan cu 6 goluri, în timp ce Nina Zulic a punctat de şapte ori pentru echipa din Bistriţa-Năsăud. Şapte este și cifra eșecurilor pentru gorjence, care au cinci victorii în campionat.

CSM Târgu Jiu: Ekaterina Dzhukeva, Elena Marica Bercu – Bianca Chiriță, Oana Bucă 3g, Alexandra Gavrilă 1g, Angela Pușcaș 3g, Mirabela Coteț 2g, Ira Zinatullina 2g, Andreea Chiricuță, Pal Ceandani 1g, Florența Ilie, Iulia Andrei, Ana Cătălina Ciolan 6g, Cristina Boian 2g, Katarina Pavlovic 2g, Sabine Klimek 1g. Antrenor principal: Liviu Andrieș. Antrenor secund: Andrei Enache. Antrenor cu portarii: Gore Albici.

La finalul jocului, reprezentanții CSM-ului au recunoscut superioritatea evidentă a Gloriei, dar au declarat că nu aceasta este valoarea reală a echipei din Târgu-Jiu. Atât Sabine Klimek, cât și Liviu Andrieș, au admis că nereușitele de pe parcursul meciului le-au demoralizat pe gazde. ,,Au făcut ceea ce ştiam că vor face, dar ne-au surprins pentru că au fost foarte exacte şi foarte puternice. Nu cred neapărat că diferenţa de pe tabelă este reală. Eram conştiente că o să fie un meci foarte greu, pentru că au foarte multe jucătoare cu experienţă, însă, spre deosebire de alte meciuri pe care le-am jucat, astăzi am făcut foarte multe greşeli individuale, am ratat foarte mult de pe unu la unu şi astfel s-a făcut diferenţa. Am fost conduse la mai multe goluri şi asta ne-a pus plumb în picioare, asta deşi în ultimele meciuri am revenit de la diferenţe de 4-5 goluri şi am reuşit să câştigăm. Diferenţa de experienţă şi greşelile noastre au dus la această înfrângere”, a spus Klimek. ,,Ştiam că întâlnim un adversar foarte puternic din multe puncte de vedere: ca lot, ca finanţare şi ca experienţă. Cred că diferenţa aceasta mare de scor a fost cauzată de greşelile foarte multe pe care le-am făcut, în special la finalizare. Nerealizările fetelor, chiar ne-au turnat plumb în picioare şi cred că acest lucru ne-a făcut să ne grăbim puţin în atac, nu am mai avut răbdarea să construim şi precipitarea a avut un rol deosebit în acest rezultat. Trebuia să ne aşteptăm şi la un rezultat de felul acesta, pentru că ştim ce ne aşteaptă de acum încolo, şase jocuri foarte grele. E clar că este greu pentru o echipă nou-promovată să ţină acest ritm, dar nu ne aşteptam la o asemenea înfrângere. Nu cred că aceasta este valoarea, calitatea noastă. Este un duş rece pe care ni-l asumăm şi sunt convins că vom trece peste această înfrângere. Trebuie să ţinem capul sus, pentru că suntem bine din punct de vedere al punctelor acumulate.Ţin să mulţumesc publicului, care ne-a susţinut, indiferent de realizări. Sunt convins că vor veni şi la celelalte jocuri, pentru că urmează meciuri foarte tari, cu cele mai puternice echipe din ligă. Nu este ok ceea ce am arătat astăzi, dar trebuie să fim mândri pentru ceea ce am realizat până acum”, a concluzionat Andrieș.
În etapa viitoare, CSM Târgu Jiu se deplasează la Dunărea Brăila.
Cătălin Pasăre