Escape-room, în curând și la Târgu-Jiu

2643

O asociație din Târgu-Jiu lucrează în această perioadă la primul escape-room din municipiu, care va fi pus la dispoziția cetățenilor de anul viitor. Această activitate face parte din proiectul ,,Youth Escape – Covid”, care este finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul programului Erasmus+.

În perioada 01.03.2021 – 28.02.2023, Asociația Scout Society implementează proiectul de parteneriat strategic ,,Youth Escape – COVID”, împreună cu organizații din Italia (ASSOCIAZIONE CULTURALE EUFEMIA APS), Spania (ASOCIACION DESES 3), Cipru (SYNTHESIS CENTER FOR RESEARCH AND EDUCATION LIMITED), Portugalia (FAJUB – Federação das Associações Juvenis de Braga), Franța (Cap Ulysse) și Turcia (Istanbul University Cerrahpasa). „Viziunea proiectului ,,Youth Escape – COVID” este de a crea un set de instrumente și metode inovative care vor avea la bază cultura. Scopul acestuia este de a combate efectele negative ale pandemiei COVID-19 în rândul tinerilor din Europa – într-un mod creativ și inovator. Pentru a atinge aceste așteptări și a realiza rezultatele propuse, partenerii s-au întâlnit la Torino, Italia, în cadrul celei de a doua întâlniri transnaționale. În cadrul reuniunii, reprezentanții organizațiilor au planificat dezvoltarea metodologiei, a ghidului și a setului de instrumente pentru escape-room-ul multimodal, care va putea fi adaptat în funcție de spațiu, numărul de jucători, durata de timp etc.”, au transmis reprezentanții Asociației Scout Society, care explică și ce presupune un escape-room: „Este o activitate care poate fi jucată de mai mulți participanți.
Aceștia sunt izolați într-o cameră care poate simboliza un castel, o corabie de pirați, o piramidă egipteană, o închisoare, o planetă îndepărtată etc. Participanții trebuie să lucreze împreună pentru a investiga și a rezolva provocările care le vor permite să evadeze într-un timp limitat. Atunci când o echipă intră în cameră trebuie să examineze totul: ce se deschide? ce obiecte sunt ascunse? Totul este contra timp, iar obiectele din cameră sunt indicii care îi ajută pe participanți să continue jocul. Participanții trebuie să fie foarte atenți la tot ce se regăsește în cameră: un raft de cărți, niște tablouri pe pereți, un covor așternut pe jos etc., fiindcă acestea pot ascunde informații importante. Pentru a evada cu succes din escape room, participanții trebuie să descopere toate indiciile ascunse, să descifreze anumite coduri și să rezolve provocările. Timpul este limitat pentru a face acest lucru, iar cronometrarea începe imediat ce echipa a intrat în cameră.” Potrivit acestora, escape-room este un joc pentru toată lumea, începând de la copii până la adulți, fără a exista vreo limită de vârstă. Ceea ce se va modifica în funcție de vârstă va fi doar complexitatea provocărilor. „Activitățile din cadrul escape-rooms sunt excelente pentru cele de team-building și colaborare fiindcă încurajează munca de echipă, distribuirea sarcinilor și solidaritatea, iar întregul grup lucrează pentru un scop comun și anume de a evada din spațiul închis în timpul pus la dispoziție. Astfel, dacă vă place să vă distrați, să jucați în echipe, să fiți supuși unor provocări și sunteți în căutarea unui joc provocator, distractiv și inovator – Escape-rooms este pentru voi! În curând și la Târgu-Jiu! Fiți cu ochii pe noi!”, au mai transmis reprezentanții Asociației Scout Society. Mai multe detalii sunt disponibile la adresa http://escape.scoutsociety.ro/ și pe pagina de Facebook a Asociației: https://www.facebook.com/ScoutSociety.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here